voetbal3de amateurklasse - Carl DeviaeneSK Ronse

“Alle ogen zijn al gericht op zondag 7 mei”

Ronse -

SK Ronse speelt, op verplaatsing tegen Dikkelvenne, de laatste competitiewedstrijd. Na de degelijke maar onvoldoende beloonde thuisprestatie tegen Ninove is er de kans om voor puntenwinst te gaan.

“Dat gaan wij ook doen”, zegt trainer Carl Deviaene. “Thissen is er weer bij, maar Milito liet weten dat hij onbeschikbaar is. Toch bekijken wij de match in Dikkelvenne meer als een generale repetitie. De ogen zijn al gericht op zondag 7 mei, als wij de eerste wedstrijd in de eindronde spelen. Dat is heel belangrijk. Dit duel moeten wij winnen. De tegenstander is op 2 mei bekend. De groep wil het in de eindronde goed doen.”

Trainer Carl Deviaene kreeg deze week van bestuurszijde de wenk dat hij jongeren moet laten spelen. Sommige kwamen in bepaalde wedstrijden al aan bod. Tegen Ninove werden Lambo en Ouchen diep in de tweede helft in de strijd gegooid.

“We hebben in de eindronde ervaring én jeugd nodig om tot goede resultaten te komen. Dat speelt ongetwijfeld in de gedachten.”

Dat Greg Timmermans en Stéphane Van de Sande volgend seizoen vier reeksen lager (in Maarkedal) gaan voetballen, was voor veel waarnemers een verrassing.

“Dit is jammer maar wel de eigen keuze van de spelers. Van de Sande was met zijn ervaring en doorzicht de jongste weken in de eerste ploeg een noodoplossing omdat Boucart sukkelt met overgewicht. Timmermans was en is voor mij een nuttig speler. Doordat hij een restaurent opstart, zal er volgend seizoen onvoldoende tijd beschikbaar zijn om in de amateurklasse op post te kunnen blijven”, besluit Deviaene.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio