Samsung wil met nieuwe paradepaardje Galaxy s8 niet dezelfde fouten maken als bij de ‘explosieve’ Note7

Samsung wil met nieuwe paradepaardje Galaxy s8 niet dezelfde fouten maken als bij de ‘explosieve’ Note7

De Samsung Galaxy s8plus en s8 Foto: REUTERS

Vanaf vandaag liggen de Samsung Galaxy s8 en s8plus in de winkel in de Benelux. Samsung hoopt dat de Galaxy s8 het verleden met de Note7 kan uitwissen. De voorverkoop van het toestel ging in ieder geval razend snel. En ondanks dat Samsung problemen met deze telefoon wilde vermijden, zijn er toch zijn al enkele opgedoken.

Samsung wil op verschillende vlakken met de Galaxy s8 en s8plus kunnen uitpakken. Zo heeft het bijvoorbeeld een vernieuwd beveiligingssysteem. Je kan je telefoon nu ontgrendelen door je iris te scannen, je gezicht te laten herkennen, een simpele code in te voeren of je vingerafdruk te laten scannen.

Een ander kenmerk waarmee de Galaxy s8 wil uitpakken is de Bixby technologie. Bixby is een softwareprogramma dat in heel de telefoon geïntegreerd werd. Je kan er dingen aan vragen en het kan je helpen met dingen te herkennen, maar het kan ook je herinneringen bijhouden of je dingen aanbevelen. Ook beschikt Bixby over een zekere intelligentie, waardoor hij dingen bijleert van jou handelingen. Het enige probleem is dat het programma momenteel alleen nog maar beschikbaar is in het Engels, Spaans, Koreaans en Chinees.

De Galaxy s8 is vanaf vandaag te koop in België en zal te krijgen zijn vanaf 799 euro. De prijs kan nog oplopen als u kiest om een telefoon met meer geheugen te kopen. Ook voor het grotere scherm van de Galaxy s8plus betaalt u bij, deze smartphone zal te koop zijn vanaf 899 euro.

Problemen

Dit enorme scherm zorgt al meteen voor het eerste probleem. Er kwamen heel wat klachten binnen in verband met een rode tint in het scherm. Samsung zelf ontkent dat het aan de smartphone zelf ligt. “Omdat er klachten zijn binnengekomen in verband met roodgetinte schermen, hebben we besloten om volgende week een software update te doen voor al onze Galaxy s8 klanten”, zegt de woordvoerder van Samsung aan ‘The Korea Herald’. “We zullen de software updaten voor de ontevreden klanten, maar er is geen probleem met de telefoon zelf.”

De Samsung Galaxy s8 en s8plus zijn een stuk groter dan hun voorgangers, maar de batterij hebben ze bescheiden gehouden. Ze hebben gekozen voor een kleine batterij om de problemen, zoals de ontvlambaarheid van de Note7, te voorkomen. Wel promoten ze dat de smartphone draadloos kan opgeladen worden, maar dat blijkt niet bij iedereen even vlot te verlopen. Zo moet lukt het opladen blijkbaar enkel met de officiële lader van Samsung. De woordvoerder van Samsung reageerde ook op dit probleem. “Na ons initieel onderzoek kunnen we zeggen dat het probleem met draadloos opladen enkel voorkomt bij het gebruik van namaakproducten. De Galaxy s8 en s8 plus zijn compatibel met alle draadloze opladers die op de markt gekomen zijn sinds 2015 gemaakt of goedgekeurd zijn door Samsung.”

Populariteit

Samsung heeft met de Galaxy s8 zijn recordaantal op voorhand bestelde toestellen gehaald. Zo werden er in Zuid-Korea alleen zo’n 1 miljoen toestellen op voorhand besteld, wat ongeveer 30% meer is dan bij de Galaxy s7. Tim Baxter, de COO van Samsung Electronics America, heeft er alvast een verklaring voor: “We geloven bij Samsung dat het een privilege is om baanbrekende producten te ontwerpen die door miljoenen gebruikt worden. We hebben ons er opnieuw toe verbonden om te innoveren, niet alleen op vlak van producten en diensten, maar ook op vlak van ons productieproces.”

De Samsung Galaxy is volgens Baxter de apotheose van deze vernieuwing. “De Galaxy s8 en s8plus zijn het resultaat van deze nieuwe filosofie. De s8 houdt er onze beste voorverkoop ooit op na, met zo’n 30% groei tegenover de Galaxy s7 vorig jaar”, zegt Baxter.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees