Sfeer van het jeugdhuis terug in Lobos

FOTO. Turtle Wex, 06:00 AM en Chris Corn and the Beautiful Imperfections waren uw "Lokale Helden"

Op 460 podia verspreid over 188 gemeenten in Vlaanderen en Brussel traden vrijdagavond meer dan 1000 lokale bands, dj’s en andere artiesten op tijdens de tweede editie van "Lokale Helden". Een project waarmee Poppunt iedereen uitdaagt om op één dag lokaal muzikaal talent een podium te geven. De Lokale Helden in het volledig vernieuwde wijklokaal van Lobos waren Turtle Wex, 06:00 AM en onze eigen Chris Corn and the Beautiful Imperfections, de band die de try-out van vorige week in Oostakker nog eens mocht herdoen. Een fijne avond, waarbij we ons weer even in de authentieke sfeer van een jeugdhuis waanden.

"Lokale Helden" had in Lobos maar voor een voorverkoop van 70 kaarten gezorgd, maar gisteravond was er toch flink wat meer belangstelling voor de muzikale marathonavond, die begon om 20 uur en een flink stuk de nacht inliep. Een echte concertsfeer was er niet, daarvoor was er wat teveel komen en gaan en werd er te lustig gekeuveld tussen de aanwezigen. Het initiatief zorgde eerder voor een ontspannen "jeugdhuissfeer", inclusief de pintjes aan de nieuwe bar in het wijklokaal dat sinds kort een volledige metamorfose heeft ondergaan.

Ook de minder bekende groepen zorgden muzikaal voor een verrassende avond: "Turtle Wex" is een coverband die niet voor één gat te vangen is: drop ze op uw receptie, tuinfeest of evenement en Krist De Mol, Jeroen Van de Veire, Jan Franck en Tom Gorré maken er een memorabel feestje van, van Gainsbourg tot Deus en terug, en dat gold ook in Lobos. 

06:00 AM zorgde met zang, gitaar, en contrabas voor een rustpunt. Meestal kiest de band voor een intieme setting met de aangepaste sfeer, en die vonden ze ook in het wijklokaal dat niet echt de allures van een concertzaal heeft. De warme stem van zanger Toni - goed om weg te dromen of net te luisteren - werd op gitaar en contrabas begeleid. Luisterliedjes, intense ballads, lyrische popsongs en stevigere uptemponummers: een gezonde mix die volledig paste in het concept van de avond.

Onder het motto "save the best for last" mochten Chris Corn and the Beautiful Imperfections een paar honderd meter van de voordeur van de leadzanger weer thuiskomen met de niet zo "toevallig"  bijeengesprokkelde bandleden. Onvolmaakt, mooi en met een gezonde hoek af. Het feestje dat u vorige week al in primeur kon beleven in Oostakker tijdens de try-out kreeg vrijdagavond een herkansing. Niet voor Christophe, Erline, Filip, Stephane en Patrick, want die hadden al bewezen dat het snor zat, maar wel voor de rest van Lochristi. 

"Lokale Helden" was een mooi initiatief, voor herhaling vatbaar, dat de sfeer in de bekendste wijk van Lochristi alleen maar een positieve boost van samenhorigheid gaf. Onze huisfotografe Lut Laureys - authentieke inwoner van Lobos - zat voor Lochristi Blogt de muziekmarathon uit tot in het holst van de nacht. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio