CC Gildhof blijft zeker tot Nieuwjaar dicht

CC Gildhof blijft zeker tot Nieuwjaar dicht

Er komt niet meteen een einde aan de werken in het Gildhof. Foto: slr

Tielt -

Er komt niet meteen een oplossing voor het asbestprobleem in het Gildhof. Op de gemeenteraad liet schepen van Cultuur Mehuys verstaan dat het cultureel centrum zeker de rest van het jaar dicht blijft.

De schouwburgzaal van het cultuurcentrum Gildhof in Tielt blijft nog dicht tot het einde van het jaar. Dat maakte schepen van Cultuur Guido Mehuys (SP.A) donderdagavond bekend op de gemeenteraad, nadat oppositieraadslid Hilde Decoene (CD&V) navraag had gedaan naar de stand van zaken.

“We hebben voor de zekerheid een sperperiode ingelast tussen 1 oktober en 31 december”, zegt Mehuys. “In die periode zullen alle eigen producties plaatsvinden in theater Malpertuis. We hebben de verenigingen hierover al gecontacteerd. We raden hen ook allemaal af om dit najaar op de schouwburg te rekenen. Het is beter dat iedereen een andere locatie zoekt.”

Werken starten snel

Toch wil het gemeentebestuur de zaal graag tegen 1 oktober af hebben. Alle onderzoeken en testen zijn voorbij waardoor de renovatiewerken aan de schouwburgzaal binnenkort kunnen beginnen. Eerst moet de stad nog een aannemer vinden. De schouwburgzaal is al sinds oktober 2016 dicht nadat er opnieuw asbest werd aangetroffen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio