Topdesign vernieuwt handel aan de Vaartkom

Topdesign vernieuwt handel aan de Vaartkom

Beata wil met haar winkel bewijzen dat ‘ecologisch verantwoord’ ook hip kan zijn. Foto: hsb

Leuven -

Aan de Vaartkom in Leuven is vrijdagavond een nieuwe designwinkel inLevel5 geopend. De winkel draait helemaal rond mode, duurzaamheid en ecologie.

De opening is goed nieuws voor de Vaartkom, waar de laatste tijd heel wat winkelpanden leeg stonden. “Ik twijfelde niet om hier te starten, dit wordt de hipste buurt van Leuven”, zegt eigenares Beata Ptak van inLevel5. “Ik heb bewust voor deze plaats gekozen. Ik wil me onderscheiden. Mijn zaak zou niet passen in een druk centrum. Hier aan de Vaartkom kan ik mijn eigen ding doen. En ik ben zeker dat na mij nog vele anderen zullen volgen en de leegstand hier snel zal verdwijnen.”

Zich onderscheiden, dat doet Beata met haar unieke concept. “Alles draait rond ecologisch verantwoord ondernemen en duurzaam produceren”, zegt ze. “We verkopen uitsluitend kleding die gemaakt is van biokatoen, hennep of gerecycleerde materialen. We hebben stukken van internationale designers, maar ook een eigen collectie. Met die collectie ‘inLevel5 by Orushka’ kregen wij een uitnodiging voor de vijfde editie van de Green Fashion Week in Los Angeles, de hoogmis voor duurzame mode, ondersteund door onder andere de Verenigde Naties.”

Naast duurzaam geproduceerde kleding, accessoires en verzorgingsproducten is er ruimte voor kunst, livemuziek en workshops. “Zo willen we ecologie loskoppelen van het geitenwollensokkenimago. Vrouwen, mannen en kinderen ontdekken hier dat ecologisch verantwoorde kleding hip en trendy kan zijn.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio