Nieuw zwembad heet... exact hetzelfde als het oude

Nieuw zwembad heet... exact hetzelfde als het oude

Met een druk op de knop openden burgemeester Marnic De Meulemeester en sportschepen Peter Simoens vrijdagavond het nieuwe zwembad. Foto: pdv

Oudenaarde -

Het nieuwe zwemcomplex, dat vrijdagavond officieel is geopend, wordt ‘Zwem.com’ gedoopt. In een online-enquête kozen de inwoners voor het behoud van de naam van het huidige zwembad. Het weggehoonde ‘ZWOU’ strandde op de tweede plaats.

Met een receptie, een rondleiding en vuurwerk is vrijdagavond het nieuwe zwembad aan de Prins Leopoldstraat in Oudenaarde officieel ingehuldigd. Dé vraag die op ieders lippen brandde, was uiteraard hoe het nieuwe zwemcomplex zou heten. Het zwembad zou eerst ‘ZWOU’ (‘ZWembad OUdenaarde’) gedoopt worden. Maar die keuze kreeg heel wat kritiek en na ook een pak hilarische reacties besliste het stadsbestuur om die naam meteen in te trekken en de naamkeuze volledig aan de inwoners over te laten. Online werd een nieuwe bevraging gehouden, waarbij uit acht namen kon gekozen worden.

LEES OOK: Zwembad van Oudenaarde moet al na één dag van naam veranderen omdat iedereen ermee lacht

Heisa
Liefst 3.275 mensen brachten een stem uit. Met 745 stemmen, of 22,75 procent, kwam de naam van het huidige zwembad ‘Zwem.com’ als beste uit de bus. Opmerkelijk is wel dat de weggelachen naam ‘ZWOU’ toch 609 stemmen haalt en daarmee op de tweede plaats eindigt. 532 mensen kozen voor ‘Brouwers Bad’. De andere resultaten: 440 stemmen voor ‘De Zwemoase’, 401 voor ‘'t Zwembad’, 297 voor ‘De Zwembril’, 157 voor ‘Den Eindries’ en 94 stemmen voor ‘Rodelos’.
“Ongetwijfeld zullen er ook nu mensen zijn die de naam ‘Zwem.com’ maar niets vinden, maar je kan het signaal van de inwoners niet negeren”, reageert schepen van Sport Peter Simoens (Open VLD). “De Oudenaardisten hebben zich helemaal niets aangetrokken van de heisa rond de naamkeuze en hebben in alle nuchterheid geoordeeld dat de naam van het huidige zwembad ‘Zwem.com’ een prima naam is. Het belangrijkste is en blijft natuurlijk dat Oudenaarde voortaan over een gloednieuw zwemcomplex beschikt. De rest is bijzaak, al hadden we vooraf nooit durven dromen dat de opening zoveel reclame zou krijgen.”

Drie zones
Het nieuw zwembad opent vandaag de deuren voor het publiek. Van 10 tot 18 uur vinden rondleidingen plaats en is animatie voorzien. Vanaf morgen, zondag kan van 8 tot 18 uur gezwommen worden. Het zwembad blijft 362 dagen per jaar open, van maandag tot vrijdag van 8 tot 22 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen van 8 tot 18 uur. Het zwembad bestaat uit drie zones: een sportbad, een wellnessgedeelte en een recreatieve zone. 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees