VOETBAL2DE AMATEURKLASSE - Succestrainer Dirk Azou neemt na zes jaar afscheid van FC Gullegem maar heeft nog geen nieuwe ploeg

“Blijkbaar heb ik het hier dan toch niet goed gedaan”

“Blijkbaar heb ik het hier dan toch niet goed gedaan”

Dirk Azou bracht Gullegem van eerste provinciale naar de tweede amateurklasse. Foto: Bart Vandenbroucke

Gullegem / Wevelgem -

Trainer Dirk Azou sluit zondag het hoofdstuk FC Gullegem af. Na zes seizoenen, versierd met twee titels, mag hij straks door de grote poort vertrekken. “Ik heb hier een fantastische tijd beleefd, maar voor beide partijen was het tijd voor iets anders.”

Dit ‘iets anders’ zal er voorlopig nog niet komen voor Dirk Azou. De Roeselarenaar beweert dat hij nog niks achter de hand heeft. “Blijkbaar heb ik het hier niet goed gedaan”, merkt Azou cynisch op. “Slechts één ploeg toonde serieuze belangstelling, maar omdat de afstand te groot was, heb ik bedankt voor de eer. Ik ben zeker niet van plan de deuren van de clubs af te lopen. Ik heb nog nooit ergens mijn kandidatuur gesteld en dat zal ik ook nooit doen. Ik heb meerdere seizoenen als T2 gewerkt bij SV Roeselare. Later heb ik mijn strepen verdiend bij Boezinge en de jongste zes jaar bij Gullegem. In alle bescheidenheid mag ik stellen dat ik bij die drie clubs goed geboerd heb. Blijkbaar is het in het trainerswereldje niet voldoende wat je kent maar vooral wie je kent. Dat het nieuwe voetbalseizoen dus mogelijk zonder mij zal beginnen? Die kans zit er in. Het zal wennen worden, maar ik zal het wel overleven.”

Maken of kraken

Met FC Gullegem legde Dirk Azou een uitstekend parcours af, vanuit eerste provinciale tot in de tweede amateurklasse. “In eerste provinciale en in de toenmalige vierde klasse hadden we een schitterende ploeg”, blikt Dirk Azou nog eens achterop. “De jongste twee seizoenen moesten we het eerder op karakter doen. Vooral dit seizoen hebben we het dankzij een uitstekende mentaliteit kunnen redden. Als trainer heb ik steeds een nauwe band gehad met mijn spelers. Tenslotte kan je als trainer iemand maken maar ook iemand kraken.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio