Twee agenten vuurden minstens tien kogels af: parket reconstrueert wilde achtervolging

Twee agenten vuurden minstens tien kogels af: parket reconstrueert wilde achtervolging

De Fransman werd uiteindelijk tegengehouden in de Kerkstraat in Adinkerke. Foto: THV

Adinkerke / De Panne / Koksijde -

Het parket van Veurne zal binnenkort een reconstructie houden van een wilde achtervolging waarbij twee politiemannen van de zone Westkust meer dan tien schoten losten. De gevluchte Franse dief raakte levensbedreigend gewond door een van de kogels. Die reconstructie moet onder andere duidelijk maken of de agenten het recht hadden te schieten.

Een Franse winkeldief van 53 jaar uit Roubaix werd op 10 januari gespot door een camera met nummerplaatherkenning toen hij de politiezone binnenreed. Volgens de voorwaarden die hem door de rechtbank van Bergen werden opgelegd, mocht de man ons land niet binnen. Bovendien had hij nog maar enkele maanden eerder opnieuw een diefstal gepleegd en werd hij ook daarom gezocht.

Een motorrijder van de lokale politie kon de man na enig zoekwerk aantreffen op de parking van warenhuis Carrefour in de Strandlaan in Koksijde. Hoewel achteraf in zijn auto geen buit of bezwarend materiaal werd aangetroffen, koos de Fransman onmiddellijk het hazenpad toen de politieman hem aansprak.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees