VOETBAL1STE PROVINCIALEVV HOUTEM - VK LIEDEKERKE - Xavier Schmidt trekt op Erasmusproject en wisselt van club

“Straks naar Teralfene”

“Straks naar Teralfene”

Xavier Schmidt: “Eerst wil ik mijn diploma als Handelsingenieur halen.” Foto: dsj

Liedekerke -

Na de pijnlijke nederlaag tegen rode lantaarn Grez-Doiceau aast Liedekerke op eerherstel op Houtem. Xavier Schmidt is aan zijn laatste twee wedstrijden bezig met Liedekerke, want de student stapt in een nieuw Spaans Erasmusproject.

Jouw studieplannen strookten niet met de Liedekerkse plannen?

Xavier Schmidt: “Ik trek voor zes maanden naar San Sebastian. In die Baskische stad wil ik mijn kennis van de Spaanse taal verder verfijnen terwijl ik op weg ben om een Masters Handelsingenieur te behalen. Ik studeerde al eens een volledig jaar in Madrid. Mijn Belgische voetbaltoekomst verlegt zich straks van Liedekerke naar Teralfene waar ik voorbij halfweg het seizoen zal aansluiten. Ik zoek tijdens mijn studies wel een voetbalclubje in Spanje zodat ik wedstrijden kan spelen en misschien zelfs trainen. In Madrid lukte me dat ook. Spanjaarden zijn nu eenmaal gek van voetbal.”

Houtem staat veertiende, maar de pijnlijke nederlaag tegen rode lantaarn Grez-Doiceau illustreert dat staartploegen geen hapklaar brokje zijn voor Liedekerke?

“We bleven achter met nul op zes tegen de hekkensluiter. In de heenronde pleegden de Waals-Brabanders een ware hold-up. Zondag bleek het evenwel een verzorgd voetballende ploeg die verdiend won, mede omdat wij een offday kenden. Op Houtem moeten we uit een ander vaatje tappen. We kenden een seizoen van hoogten en laagten. Onder de nieuwe coach Johan Hertveldt maakten we een steile opmars, maar nu dreigt opnieuw een dipje. Zo mogen we het seizoen niet afsluiten.”

Wat is jouw ambitie in het voetbal op langere termijn?

“Eerst wil ik mijn diploma als Handelsingenieur halen. Dat is de prioriteit. Nadien wil ik de draad opnieuw oppikken. Eerste provinciale kan ik alvast aan. Misschien geraak ik dan wel eens tot in de amateurklassen en verken ik zo tot waar mijn plafond reikt. Liedekerke kende een moeilijk seizoen, maar we toonden wel karakter. Ik leerde een club kennen met vriendelijke mensen en een bestuur en fans die meeleven met de spelers, kortom een goede ervaring.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio