Zonecommandant Peter De Vijlder wil brandweer beter bekendmaken bij inwoners

Zonecommandant Peter De Vijlder wil brandweer beter bekendmaken bij inwoners

Majoor Peter De Vijlder (zevende van links) legt de eed af als zonecommandant van hulpverleningszone Vlaamse Ardennen. Foto: edp

Zottegem / Oudenaarde -

Zottegemnaar Peter De Vijlder is officieel benoemd tot zonecommandant van de hulpverleningszone Vlaamse Ardennen.

Tijdens de jongste zoneraad werd majoor Peter De Vijlder aangesteld als de eerste effectieve zonecommandant van de Hulpverleningszone Vlaamse Ardennen en dit voor een periode van zes jaar. De hulpverleningszone bestaat uit de brandweerposten Brakel, Herzele, Kluisbergen, Kruishoutem, Oudenaarde, Ronse, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem.

Majoor De Vijlder vervulde sedert de start van de zonewerking begin 2015 al de functie van waarnemend zonecommandant. Vóór de brandweerhervormingen was hij officier-dienstchef van brandweerpost Zottegem.

Efficiënte werking

“Mijn belangrijkste doelstellingen zijn om samen met mijn team van 450 collega's te komen tot een uniforme en efficiënte werking binnen de brandweerposten van de brandweerzone”, schetst de nieuwe zonecommandant.

“Het blijvend een beroep doen op de inzet van brandweerman-vrijwilligers door hen optimaal in te zetten in deze organisatie, is de sterke troef voor de Hulpverleningszone Vlaamse Ardennen. Ik streef er ook naar om alle facetten van de brandweer breder kenbaar te maken voor de 168.000 inwoners en alle bedrijven binnen de dertien gemeenten van de hulpverleningszone.”

“Volgende maand start in dit kader een roadshow in de Vlaamse Ardennen rond het thema ‘brandveiligheid in woningen’. Een meerjarenbeleidsplan voor de realisatie van deze doelstellingen is opgemaakt en goedgekeurd tijdens mijn mandaat als waarnemend zonecommandant.”

Bij de selectieprocedure slaagde Peter De Vijlder voor alle selectieproeven. De eedaflegging gebeurde onder toeziend oog van de voorzitter van de zoneraad burgemeester Luc Dupont (CD&V) van Ronse in aanwezigheid van tal van andere burgemeesters uit de zone.

“Ik ben ervan overtuigd dat de hulpverleningszone Vlaamse Ardennen met majoor Peter De Vijlder verder zal kunnen uitgroeien tot een organisatie, die zorgt voor een gelijkwaardige dienstverlening voor elke inwoner van onze zone”, besluit burgemeester Dupont.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio