Gezin dat twee zoontjes verloor, neemt nieuwe start

Gezin dat twee zoontjes verloor, neemt nieuwe start

Met Yvonne (in kappersstoel) heeft het kapsalon For You van de familie Azizi zaterdag al meteen een eerste klant. Foto: gvh

Temse / Sint-Niklaas -

Het gezin van de Syrische bootvluchteling Zyad Azizi begint zaterdag een eigen kapsalon in de Sint-Niklase Heistraat. De man verloor zijn twee zoontjes en zijn hele hebben en houden, maar het kapsalon betekent de start van een nieuw leven.

Zyad Azizi (44) en zijn gezin werken keihard om het kapsalon te openen op zaterdag 6 mei, precies op de verjaardag van zijn echtgenote. Zyad kan nog altijd niet geloven dat het hen gegund is. Hij was autohandelaar in het Syrische Aleppo. Zijn echtgenote Reem (35) had een gereputeerd kapsalon waar ook toeristen graag over de vloer kwamen. Samen met hun vijf kinderen leidden ze een gelukkig bestaan. Tot de oorlog kwam. Bij de bombardementen verloren Zyad en Reem hun twee zoontjes. Hun huis en hun zaak werden volledig verwoest.

“We waren alles kwijt. Blijven treuren om mijn zoontjes kon niet: ik heb nog drie dochters om voor te zorgen. Daarom vluchtte ik weg uit Syrië, een levensgevaarlijke tocht als bootvluchteling. Ik kwam precies drie jaar geleden in België terecht en kon een half jaar later mijn gezin laten overkomen. Sedertdien wonen we in Temse. Het voornaamste voor ons allemaal: zo snel mogelijk Nederlands leren. Want hier willen we onze nieuwe toekomst uitbouwen”, doet Zyad Azizi zijn verhaal.

Medeleven

Het kapsalon komt in de Hei-straat 54 in Sint-Niklaas, waar tot voor kort het bekende matrassenbedrijf Yvotex-Corico was gevestigd. “Na het stopzetten van de zaak zochten we een huurder. Er waren verscheidene kandidaten, maar het verhaal van de familie Azizi raakte ons. Deze sympathieke mensen maakten al zo veel mee en toch willen ze vooruit. Wellicht konden we een hogere huurprijs krijgen, maar we gingen niet voor het geld maar voor het medeleven”, vullen eigenaars William Roselaer en zijn dochter Yvonne aan.

“William en Yvonne zijn onze tweede familie geworden. We zijn hen, maar ook België heel dankbaar want onze kinderen krijgen de kans om een nieuw leven te beginnen”, glundert Zyad.

Samen met haar dochters Layal (18), Sana (16) en Ghazal (7), die naar school gaan in het Sint-Niklase Berkenboom en in de Temsese basisschool De Vierklaver, toont Reem ons fier haar nieuwe salon. “Het is een dameskapsalon en met de naam For You maken we duidelijk dat alle vrouwen welkom zijn. We hebben een grote ruimte van 300 m2, zodat de dames in alle rust en privacy hun haar kunnen laten verzorgen. We beschikken ook over een zonnebank, make-up, pedicure, manicure en zelfs een aerobiczaal. Naast een klantenkaart bieden we de eerste week een startpromotie van 30% aan.”

Tel. 03-689.42.90

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees