Zulte Waregem-speler ontsnapt aan rood na deze vliegende tackle

Even de adem inhouden in minuut 50 van Club Brugge-Zulte Waregem. Zulte Waregem-speler Henrik Dalsgaard neemt een aanloop en voert vervolgens een vliegende tackle uit op Club-middenvelder Ruud Vormer. Donkerrood, maar ref Alexandre Boucaut, die er met zijn neus op stond, liet gewoon doorspelen. “Volgens mij was dit een goede tackle”, verrasten Dalsgaard én Vormer na het zien van de beelden.

“Het was misschien wel een beetje hard”, gaf Dalsgaard achteraf toe. “Maar ik ging niet voor de man, dat doe ik nooit. Ik ga niet met mijn studs vooruit, mijn voet is niet geopend. Ik speel de bal. Volgens mij is dit een goede tackle en geen fout.”

Verrassend genoeg was ook ‘slachtoffer’ Ruud Vormer die mening toegedaan. “Ik denk dat het een correcte tackle was. Ik zag hem komen en hield me in, want ik had mijn voet ook wel kunnen zetten. Maar als je de week ervoor al rood gekregen hebt, ben je bang weer de pineut te zijn.”

Zulte Waregem-speler ontsnapt aan rood na deze vliegende tackle

Preud’homme: “Onze tegenstanders zullen hier voordeel uit halen”

Francky Dury probeerde nog wat verzachtende omstandigheden aan te halen voor Dalsgaard. “Of ik bang ben naar de Reviewcommissie te moeten? Je hebt een punt, die tackle was... nogal driest. Maar ik vind wel dat hij laag ingezet werd en dat Dalsgaard de bal had.”

Michel Preud’homme hekelde vooral het feit dat als de speler van Zulte Waregem geschorst wordt, hij één van de komende wedstrijden zal moeten missen terwijl de dader niet meer tegen Club Brugge in actie komt. De volgende tegenstander van Zulte Waregem is uitgerekend... leider Anderlecht, de grote concurrent van Club om de titel. “Of dit rood was? Ik denk dat iedereen dat wel weet”, zei Preud’homme. “Als je ziet waarvoor je al rood krijgt in België... Maar wat nu? Wij hebben er geen voordeel van gehad. Mijn vrienden van de reviewcommissie zullen hem wel laten komen, en dat zal dan een voordeel zijn voor onze tegenstander. Want daar zal hij dan niet tegen kunnen spelen.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.