VOETBAL1STE AMATEURKLASSE - Bedoeling is om na sabbatjaar opnieuw op te starten in vierde provinciale

Koksijde stopt met eerste ploeg

Koksijde stopt met eerste ploeg

Van de Koksijdse succesploeg die in 2015 promoveerde naar tweede klasse, blijft amper twee jaar later niets meer over. Foto: Gery Lylon

Koksijde -

Anderhalve maand nadat eersteprovincialer WS Adinkerke besloot om na dit seizoen te stoppen met de eerste ploeg, heeft nu ook VV Koksijde (eerste amateurklasse) eenzelfde besluit genomen. Beide ploegen waren na het afhaken van dezelfde sponsor financieel niet meer in staat om door te gaan. Net als bij Adinkerke hoopt men bij Koksijde na een jaar opnieuw op te starten met een eerste ploeg in vierde provinciale. De reserven en de jeugd doen wel verder.

De beslissing van VV Koksijde kwam er vorige vrijdag na een nieuwe vergadering met het Koksijdse gemeentebestuur en het bestuur van eersteprovincialer VV Oostduinkerke. Met deze laatste zou het in de verdere toekomst mogelijk nog tot een fusie kunnen komen, maar die plannen liggen voorlopig nog in de koelkast. Voor burgemeester Marc Vandenbusssche, zelf een fervent supporter van VV Koksijde, was een definitief opdoeken van de club niet aan de orde. Bleef dus enkel nog het (tijdelijk) uit competitie nemen van de eerste ploeg over.

Met deze beslissing zijn de financiële problemen uiteraard niet van de baan. De huidige bestuursploeg doet hard zijn best om orde op zaken te krijgen en zal dat ook na dit seizoen blijven doen tot alle schulden zijn weggewerkt.

De jeugd krijgt nu eerst de absolute voorrang. Westkust Foot is verbonden aan het stamnummer 1934 van Koksijde, behaalde onlangs na een audit vier sterren en geeft speelgelegenheid aan zo'n 375 jeugdspelers van Koksijde, Oostduinkerke en De Panne. Het is de bedoeling dat dit project op de ingeslagen weg door kan gaan.

Slachtoffer van eigen succes

De problemen waarmee de kustploeg opgezadeld zit, kwamen na vage geruchten echt in beeld op zondag 17 juli 2016. Na de eerste training op het nieuwe seizoen besloten de spelers om de voorbereiding stop te zetten omdat ze nog steeds niet betaald waren voor de laatste maanden van het vorige seizoen. Twee weken later besliste het bestuur dat de spelers die over een contract als semiprof beschikten met onmiddellijke ingang vrij waren en moesten uitkijken naar een andere club. Daarna ging het in een stroomversnelling bergaf. Half augustus was de hele kern al vertrokken. Dankzij de manager van speler Joey Millimono werden veel Franse spelers aangetrokken, maar een succes werd het niet. Eind oktober gooide eerst T2 Frank Claeys en twee dagen later ook hoofdtrainer Hugo Vandenheede de handdoek in de ring.

Toen was voor iedereen duidelijk dat de promotie naar tweede klasse eind april 2015 een vergiftigd geschenk was. Koksijde was het slachtoffer van zijn eigen succes geworden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio