De Play-off barometer: Gent verliest een plaatsje na gelijkspel in eigen huis

De Play-off barometer: Gent verliest een plaatsje na gelijkspel in eigen huis

Foto: BELGA

Na elke speeldag in Play-off 1 van de Jupiler Pro League polst Sportwereld.be naar uw titelfavoriet. Na het gelijkspel van Anderlecht bij AA Gent en de zege van Club Brugge tegen Zulte Waregem zijn de stemmen opnieuw iets gelijkwaardiger verdeeld. Anderlecht blijft nog steeds uw grote favoriet, met 2/3e van de stemmen. Gent ziet Club Brugge opnieuw over zich springen, nadat blauw-zwart Zulte Waregem opzij zette met 2-1.

U kan hier na elke speeldag stemmen in onze barometer!

Nadat Anderlecht vorige speeldag verloor tegen Charleroi, namen de cijfers van paars-wit een serieuze duik. Van 79% naar 58%. Ondanks een doelpuntenloos gelijkspel in de Ghelamco Arena is het vertrouwen in Anderlecht opnieuw wat gestegen, de Brusselaars komen na de zesde speeldag weer boven de 60% uit en hebben nu 66% van de stemmen. Nog steeds een overtuigende voorsprong dus.

Op de tweede plaats staat opnieuw Club Brugge. Voor het eerst sinds de start van de Play-offs denkt u dat Club Brugge het meeste kans maakt van het achtervolgend peloton op de titel. Blauw-zwart komt uit op 19%. AA Gent ziet zijn kansen slinken van 24% naar 11%.

Charleroi, Oostende en Zulte Waregem zijn zogoed als zeker uitgeteld voor de titel, hun cijfer in de barometer blijft dan ook schommelen rond de 1%.

LEES OOK: COLUMN. Wie stuurt Dalsgaard, Vormer en Boucaut op all-in reis?

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.