In juni gaat oprit richting Brugge open

“Ergste fileleed aan rondpunt ligt achter de rug”

“Ergste fileleed aan rondpunt ligt achter de rug”

Half juni gaat de nieuwe oprit naar Brugge vanaf de N44 open (onderaan rechts op de simulatie). Foto: mye

Aalter -

In juni breekt een nieuwe fase aan in de werken voor het nieuwe op- en afrittencomplex aan het Aalterse rondpunt. De werken verschuiven naar de noordkant.

Van juni 2017 tot april 2018 zal gewerkt worden aan de noordkant van de E40. Hierdoor wordt de Tieltsesteenweg afgesloten ter hoogte van de brug. Verkeer dat vanuit de noordkant van de verkeerswisselaar richting Tielt moet, zal dan via het rondpunt en een nieuwe verbindingsweg naar de nieuwe rotonde aan de Steenweg op Deinze moeten rijden om dan vervolgens via de rotonde aan de Tieltsesteenweg richting Ruiselede te rijden.

De omgekeerde beweging is ook mogelijk. Het verkeer komende van de Knokkeweg (N44) zal ook steeds de E40 kunnen oprijden, want de nieuwe oprit richting Brugge zal ook afgewerkt zijn en dit zal positieve gevolgen hebben voor het verkeer op het rondpunt, zegt Aalters burgemeester Patrick Hoste (CD&V).

“Ik vermoed dat het verkeer aan het rondpunt vlotter zal verlopen vanaf half juni als de oprit naar Brugge opengaat zodat het verkeer komende van de N44 uit de richting van Maldegem rechtstreeks op de nieuwe oprit zal kunnen rijden. Hierdoor verdwijnt er namelijk toch een pak verkeer op het rondpunt. Het ergste fileleed zal tegen dan achter de rug zijn”, aldus Patrick Hoste.

Tankstation toegankelijk

“Ook vanuit de Lostraat zou het verkeer dat het rondpunt op wil hierdoor moeten verbeteren. Het tankstation blijft toegankelijk. Eind dit jaar of begin 2018 worden dan de bestaande bruggen van de E40 afgebroken. De werken zitten momenteel trouwens perfect op schema.”

Op donderdag 11 mei 2017 vindt vanaf 20 uur, in het auditorium van het gemeentehuis, een nieuwe infovergadering plaats over de werken aan het op- en afrittencomplex E40.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio