Geen Twitter en Instagram meer voor deze gemeenteraadsleden

Geen Twitter en Instagram meer voor deze gemeenteraadsleden

De burgemeester vindt dat veel raadsleden beter bezig zouden zijn met hun dossier dan met hun gsm. Foto: slr

Tielt -

De raadsleden in Tielt mogen voortaan geen sociale media meer gebruiken tijdens de gemeenteraad. Dat staat in een nieuw huishoudelijk reglement dat onlangs werd goedgekeurd. “We willen dat de raadsleden zich focussen op hun dossiers”, klinkt het.

“Tijdens de zitting maken de gemeenteraadsleden geen gebruik van sociale media”, zo luidt een van de nieuwe regels in het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad in Tielt. Dat werd donderdagavond goedgekeurd tijdens de zitting van de gemeenteraad. Oppositiepartij CD&V keurde het reglement niet goed. Zij vinden dat er te weinig zinvolle aanpassingen zijn gebeurd.

Opmerkelijk, want het was oppositieraadslid Vincent Byttebier (CD&V) die drie jaar geleden pleitte voor een verbod op sociale media op de gemeenteraad. Toen was er veel te doen om de berichten van enkele raadsleden op Twitter tijdens de gemeenteraad. “Intussen zijn we drie jaar verder en bekijken we de zaken anders”, zegt lokaal partijvoorzitter Klaas Carrette (CD&V).

Burgemeester Els De Rammelaere (N-VA) wil vooral dat de raadsleden zich focussen tijdens de zitting. “Ik merkte nog te vaak dat er een gebrekkige dossierkennis is bij sommige raadsleden. Iedereen moet zich tijdens de gemeenteraad focussen op de dossierkennis en niet op sociale media”, zegt de burgemeester. “Sommigen zijn meer bezig met het halen van veel ‘likes’ dan met het behandelen van de dossiers.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees