Werken Aalter gaan volgende fase in, hinder zal verminderen

Werken Aalter gaan volgende fase in, hinder zal verminderen

De werken aan het op- en afrittencomplex zitten op schema. Foto: mye

Tielt / Ruiselede / Aalter -

In juni breekt een nieuwe fase aan in de werken voor het nieuwe op- en afrittencomplex aan het Aalterse rondpunt. De werf verschuift naar de noordkant.

Van juni 2017 tot april 2018 zal er gewerkt worden aan de noordkant van de E40. Hierdoor wordt de Tieltsesteenweg afgesloten ter hoogte van de brug. Verkeer dat vanuit de noordkant van de verkeerswisselaar richting Tielt moet zal dan via het rondpunt en een nieuwe verbindingsweg naar de nieuwe rotonde aan de Steenweg op Deinze moeten rijden om dan vervolgens via de rotonde aan de Tieltsesteenweg richting Ruiselede te rijden. De omgekeerde beweging is ook mogelijk.

Het verkeer komende van de Knokkeweg (N44) zal ook steeds de E40 kunnen oprijden want de nieuwe oprit richting Brugge zal ook afgewerkt zijn en dit zal positieve gevolgen hebben voor het verkeer op het rondpunt, zegt Aalters burgemeester Patrick Hoste (CD&V).

“Ik vermoed dat het verkeer aan het rondpunt vlotter zal verlopen vanaf half juni als de oprit naar Brugge opengaat, zodat het verkeer vanop de N44 uit de richting van Maldegem rechtstreeks de nieuwe oprit zal kunnen oprijden. Hierdoor verdwijnt er toch een pak verkeer van het rondpunt. Het ergste fileleed zal tegen dan achter de rug zijn”, zegt Patrick Hoste.

Ook vanuit de Lostraat zou het verkeer dat het rondpunt op wil hierdoor moeten verbeteren. Het tankstation blijft ook toegankelijk. Eind dit jaar, begin 2018 worden dan de bestaande bruggen van de E40 afgebroken. “De werken zitten perfect op schema.”

Op donderdag 11 mei vindt om 20 uur in het auditorium van het gemeentehuis een nieuwe infovergadering plaats over de werken aan het op- en afrittencomplex E40.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio