Er komt (voorlopig) geen windturbine op bedrijf EOC

Evergem -

De inplanting van een gigantische windturbine in de industriezone Durmakker op het terrein van het Sevesobedrijf EOC gaat (voorlopig) niet door.

Volgens Ruimte Vlaanderen is de stedenbouwkundige vergunningsaanvraag niet ontvankelijk. Omdat EDF Luminus op het EOC-terrein slechts één windturbine wou plaatsen, was het een klasse 2-project.

Nadat buurtbewoners uit Overdam de kat de bel aanbonden, werden tijdens het openbaar onderzoek toch tien individuele bezwaren en een petitie met 338 handtekeningen ingediend.

“Daarmee rekening houdend en bezorgd om de veiligheid van de burgers was de aanvrager EDF op 2 mei door het schepencollege uitgenodigd om het aspect veiligheid toe te lichten. Dat moet nu niet meer gebeuren”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Patrick Huyghe (N-VA).

Vergunning klasse 1

Omdat de vergunningsaanvraag niet ontvankelijk is, wordt de procedure voor de klasse 2-vergunningsaanvraag stopgezet. “De aanvrager moet een nieuw dossier indienen voor een klasse 1-vergunning. Daarover kan de gemeente enkel advies geven. De beslissing wordt door de bestendige deputatie genomen. Wellicht wordt nog een niet-verplichte infovergadering georganiseerd.”

“Het schepencollege is het project alvast niet genegen. Het is niet te rijmen met het nemen van voorzorgsmaatregelen voor de veiligheid”, besluit Patrick Huyghe.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio