VOETBAL2DE AMATEURKLASSEFC Gullegem - Voorzitter Rudy Vandemoortele blij dat behoud werd gerealiseerd

“We komen volgend seizoen normaal sterker voor de dag”

“We komen volgend seizoen normaal sterker voor de dag”

Gullegem-Temse 1-0: Bezoeker Jorrit D'Haeseleer zit in de nek van Nils Pierre. Foto: BART VANDENBROUCKE

Gullegem / Wevelgem -

FC Gullegem sloot met een 1-0-overwinning tegen Temse en een tiende plaats het seizoen in schoonheid af. “Onze mislukte start hebben we echter lang meegesleept”, weet voorzitter Rudy Vandemoortele.

FC Gullegem heeft een moeilijk seizoen achter de rug en leefde lang in onzekerheid. Pas vorige week, na de 0-2-zege op Harelbeke, konden de rood-witten opgelucht ademhalen.

“Na de vele tegenslagen die we dit seizoen kenden, zijn we in schoonheid geëindigd”, stelt Rudy Vandemoortele. “Precies door de vele geblesseerden ging onze start volledig de mist in. Pas toen de ziekenboeg min of meer leegliep, geraakten we op kruissnelheid. Getuige onze derde plaats in de derde periode.”

Zondag nam Gullegem afscheid van trainer Dirk Azou. Ook de contracten met T2 Roel Verstraete en keeperstrainer Filip Van Steenbrugge werden niet vernieuwd. In hun plaats komen respectievelijk Glenn Labie en Dries Lievens.

Huiswerk gemaakt

“Dat was de keuze van onze nieuwe trainer Pascal De Vreese”, verklaart Rudy Vandemoortele. “Iedere trainer omringt zich graag met mensen met wie hij een goede band heeft. Vooral het afscheid van Roel Verstraete viel ons zwaar. In een vroeger leven was Roel hier meerdere jaren speler en heeft er als T2 ook ettelijke seizoenen opzitten.”

“We zijn blij dat we dit seizoen in moeilijke omstandigheden het behoud konden verzekeren”, schakelt Rudy Vandemoortele over. “Tweede amateurklasse is voor een West-Vlaamse ploeg de mooiste reeks. Jammer dat Menen zich niet kon handhaven, want de wedstrijd tegen de grensploeg was voor ons altijd een publiekstrekker. In samenwerking met Pascal De Vreese hebben we al ons huiswerk gemaakt voor volgend seizoen. In principe moeten we sterker voor de dag komen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio