Voetbal2de provinciale - Yves Van KerrebroeckLS Merendree

“Uitvallen Sven Verstraete was keerpunt”

Nevele / Zulte -

LS Merendree sneuvelde in de kwartfinales van de eindronde. De ploeg van coach Mario Sergeant verloor op eigen veld van reeksgenoot Jong Zulte met 1-2 na verlengingen. De tussenstand na negentig minuten was 1-1.

“Het werd een evenwichtige wedstrijd tussen twee teams die weinig grote kansen konden creëren”, aldus voorzitter Yves Van Kerrebroeck. “Wij klommen kort na de herneming via een fraai doelpunt van Sven Verstraete op voorsprong. Onze nummer tien viel echter een kwartier later geblesseerd uit wat een forse aderlating was. Verstraete was een uitstekende verbindingsspeler tussen ons defensief en offensief compartiment. Door zijn uitvallen kwamen we moeilijker aan combineren toe maar leken we lange tijd op weg naar de overwinning. Vier minuten voor het einde incasseerden we op een stilstaande fase de gelijkmaker waardoor er verlengingen moesten worden gespeeld. We kregen hierin een tweede treffer op een standaardsituatie tegen. Een teleurstellende vaststelling want wij zijn achterin nochtans kopbalsterk.”

“We hadden graag nog minstens één ronde verder gespeeld. We wonnen in de competitie tweemaal van Jong Zulte dat geen betere ploeg dan LS Merendree heeft. Het is voor ons geen drama dat wij voor promotie niet meer in aanmerking komen. We sloten de reguliere competitie als nummer drie af met een achterstand van liefst 17 punten op kampioen KVE Drongen. We zitten volgend seizoen met bijkomende attractieve affiches en/of derby's tegen onder meer SK Bellem, SK Lovendegem en SK Maldegem in een nog mooiere reeks.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio