Rondecentrum zet honderdste Giro in de kijker

Oudenaarde -

Op Sardinië start vrijdag de honderdste editie van de Giro d’Italia. Ter gelegenheid van de jubileumeditie brengt het Centrum Ronde van Vlaanderen (CRVV) in Oudenaarde de overzichtstentoonstelling ‘Belgica in Italia. De Belgen in de 100 Giro’s’.

“Samen met ‘Het Nieuwsblad’ selecteerden we de meest iconische foto’s uit de Giro d’Italia, aangevuld met allerlei collectiestukken en roze memorabilia”, zegt CRVV-medewerker Marnix Vanbreusegem.

“Sinds haar ontstaan in 1909 mag je de Giro als een van de lastigste rittenwedstrijden ter wereld beschouwen. De echte kenners vinden ze ook de mooiste en de spannendste. De Giro staat immers bekend voor zijn loodzware beklimmingen die altijd weer voor spektakel zorgen.”

Drie Belgen zorgden samen voor zeven eindzeges: Eddy Merckx (vijf keer), Michel Pollentier en Johan De Muynck. Van de Belgische ritoverwinningen staat de teller voorlopig op 159. De overzichtstentoonstelling opent op 5 mei en loopt tot 31 juli.

Vandaag woensdag om 20 uur organiseert het CRVV een vooropening en een gespreksavond met Johan De Muynck en Michel Pollentier, Girowinnaars in respectievelijk 1977 en 1978.

De toegang bedraagt 5 euro (leden Flandriens betalen 4 euro) en inschrijven kan via info@crvv.be of 055-33.99.33. Voorafgaand aan de gespreksavond kan je om 19 uur de expo al bezoeken.

Meer informatie over de tentoonstelling vind je op de website www.crvv.be.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio