Tennistc maccabi - Els Callens opent op TC Maccabi haar tweede tennisschool

“Je voelt dat dit project werkt”

“Je voelt dat dit project werkt”

Els Callens (rechtsachteraan) met enkele kinderen die al mochten proeven van haar project. Foto: rr

Antwerpen -

Goed nieuws voor TC Maccabi in Hoboken. Niemand minder dan Els Callens opende er haar tweede tennisschool. “Na TC Antwerp in Wommelgem wil ik met de school op TC Maccabi deze projecten verder uitbouwen.”

De 46-jarige Els Callens zit duidelijk niet stil. De Antwerpse, ooit nummer 43 op de WTA-ranking en aan de zijde van Dominique Monami nog bronzen medaillewinnaar in het dubbelspel op de Spelen in Sydney, wil haar Els Callens Coaching project de volgende jaren graag verder uitbouwen. De nieuwe school op TC Maccabi is een nieuwe stap in dat proces. “In 2012 ben ik met het initiatief begonnen. Dat gebeurde toen op TC Antwerp in Wommelgem, waar een nieuwe wind waaide en de jeugdwerking opnieuw vanaf nul moest worden opgebouwd. We begonnen op TC Antwerp met de jongste kinderen en al snel hadden we, ondanks felle concurrentie in de provincie Antwerpen, toch een vaste basis.”

Onder meer Sandra Begijn en Tom Vanhoudt fungeren als trainers in de school van Callens. “Op TC Antwerp beginnen we stilaan de vruchten de plukken. We tellen enkele jeugdteams in de Jeugd Interclub en er is een goede samenwerking met Tennis Vlaanderen. Bovendien komen met de projecten Start to Tennis en de Tennis Workouts niet alleen de jongeren, maar ook de volwassenen in beeld.”

En dus opende Callens op TC Maccabi in Hoboken aan de andere kant van de stad een tweede ECC-school. “Ik kan switchen met de trainers en geef op beide clubs ook zelf les. Alle dagen behalve op zondag. Met die twee scholen zit de agenda goed vol, een derde school is voorlopig niet aan de orde.”

Bezige bij

Naast het trainerschap heeft Callens namelijk ook nog andere projecten lopen. Vorig jaar verzorgde ze op de eerste editie van de European Open in de Lotto Arena nog de Players Desk. En dat is blijkbaar goed meevallen.

“Dat was een toffe ervaring, normaal gezien ben ik op de tweede editie (van 13 tot 22 oktober) opnieuw van de partij. Binnenkort zit ik daarvoor samen met de organisatie rond de tafel. Ook als co-commentator op Sporza ben ik nog aan de slag. Mijn agenda is goed gevuld”, besluit Callens.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio