Deze Vlaming mag Miss World presenteren voor hallucinant groot publiek

Frederic de Vos heeft al ettelijke modeshows, debatten, wielerwedstrijden en missverkiezingen in goede banen geleid. Miss World doet al voor de derde keer een beroep op hem. Foto: pdv

Oudenaarde -

Frederic De Vos uit Oudenaarde is aangezocht om in China de finale van de supermodellenverkiezing Miss World aan elkaar te praten. In een wervelende show mag hij de veertig mooiste meisjes ter wereld aan een miljoenenpubliek voorstellen.

Het aantal modeshows, debatten, concerten, wielerwedstrijden, persvoorstellingen en shows die Frederic De Vos als presentator al in goede banen heeft geleid, is al lang niet meer te tellen. Zijn palmares en reputatie bleef ook in het buitenland niet onopgemerkt, zodanig dat hij intussen al twee keer de presentatie van de verkiezing van Miss World in Fiji op zijn naam heeft staan. Nu komt daar ook China bij.

Moeder Nelly is niet bezorgd voor de verre reis of hoe haar zoon het er op het podium vanaf zal brengen, maar wel of zijn kostuumbroeken wel mooi gestreken zullen zijn.

“Natuurlijk ben ik verrast dat ik opnieuw Miss World mag presenteren”, opent Frederic De Vos, die al jaren de nieuwe Luc Appermont wordt genoemd.

“De organisatie van Miss World vond mijn presentaties in Fiji ‘stijlvol en professioneel’. Het blijft toch wel uniek dat een Belgische presentator een show met wereldfaam zoals Miss World aan elkaar mag praten.”

“Dat wordt andermaal een bijzondere ervaring. Ik moet de show in goede banen leiden in het Engels, voor een live publiek en voor liefst vijf miljoen televisiekijkers. Natuurlijk zal ik met de hartenklop het podium opstappen, wat ook maar normaal is. Zelfs voor een publiek van honderd mensen heb ik nog altijd zenuwen. Maar na enkele seconden op het podium is die podiumangst weg. Dan ben ik zodanig gefocust dat ik geen zenuwen meer heb. Ik voel dan ook altijd meteen of alles al dan niet vlot zal verlopen.”

De verkiezingsshow heeft einde deze maand plaats in de Chinese stad Macau, ook wel het nieuwe Las Vegas genoemd.

Frederic De Vos: “Het decor in Fiji was in een Victoria Secret-stijl met een openluchtcatwalk in het zwembad, palmbomen eromheen en de zee tot aan het podium. Door de vele repetities heb ik toen echter niets van Fiji gezien. Ook de locaties in China ogen veelbelovend en ik hoop nu toch meer van het land te kunnen zien dan enkel het hotel.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees