Ongeval met vluchtmisdrijf: slachtoffer blijft achter met twee beschadigde wagens

Bert De Maré (r) en zijn werkgever Jelle Vermeire bekijken de schade. Van de BMW is het achterste portier volledig opengereten. Foto: gsd

Tielt / Rumbeke -

Bert De Maré (22) deelde dinsdagnacht twee keer in de brokken na een ongeval met vluchtmisdrijf in Tielt. Niet alleen zijn BMW raakte zwaar beschadigd, ook de gloednieuwe bestelwagen van zijn werk werd aangereden. “En ik had hem nog maar twee dagen.”

Een ware ravage zag Bert De Maré (22) toen hij woensdagochtend wakker werd in de Hulststraat in Tielt, waar zijn moeder woont en koffiehuis Grisby uitbaat. De lasser-monteur was rond 5 uur opgestaan om pas zijn tweede werkdag bij het bedrijf van Jelle Vermeire uit Rumbeke aan te vatten. Hij kon zijn ogen niet geloven toen hij door het keukenraam naar buiten keek. “Ik heb een paar keer serieus gevloekt”, zegt Bert.

De BMW E91 die Bert pas vorig jaar tweedehands had gekocht, was zwaar toegetakeld. Het achterste portier was volledig opengereten en de zijkant was ingedeukt. “In de deur stak een voettrede van een witte bestelwagen, zei de politie. Toen we hen belden, waren ze al op de hoogte. Een brandweerman die 's nachts passeerde, had de brokstukken gezien en hen verwittigd. Maar toen de agenten bij ons wilden aanbellen, kregen ze net een dringende oproep. Er was een inbraak in een autogarage.”

Camerabeelden

De politiemannen snelden rond 3 uur naar de Deinsesteenweg, waar een inbraakpoging was in een bedrijf. De daders maakten echter geen buit. “Mogelijk is er een link met het vluchtmisdrijf bij mij”, zegt Bert. “Dat denken we toch.”

Niet enkel de BMW van Bert deelde in de brokken. Daarachter had hij de gloednieuwe Ford Transit Courier van zijn nieuwe werk geparkeerd. Ook de bestelwagen was aan de linkerzijkant ingedeukt en de zijspiegel was eraf. “Hij was amper twee weken oud”, zucht Bert. “Mijn nieuwe baas had hem speciaal gekocht opdat ik ermee aan de slag zou kunnen. Ik reed er nog maar twee dagen mee rond.”

De twintiger verspreidde gisteren een oproep op Facebook om getuigen te vinden. Tegen 's avonds waren het bericht en de foto's al meer dan 6.000 keer gedeeld. Voor Bert betekent het voorval een serieuze domper. “Ik had er 7.000 euro voor betaald, maar ik heb zeker rond de 5.000 euro kosten. Ik weet niet wat ik ermee ga doen”, zucht de jongeman. De bestelwagen van zijn werk is gelukkig omnium verzekerd. “Ik zal ervoor zorgen dat hij snel een vervangwagen heeft”, zegt Jelle Vermeire. “Ondertussen zal ik hem ophalen om op het werk te geraken.”

De politie nam de brokstukken van de witte bestelwagen in beslag en zal camerabeelden onderzoeken. Wie meer info heeft, kan de politiezone Regio Tielt contacteren op 051-42.84.10.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees