Boze vader daagt Bal der Bals voor rechter omdat evenement verhuist

Boze vader daagt Bal der Bals voor rechter omdat evenement verhuist

Foto: Bal der Bals

Kortrijk / Waregem / Gent -

Een boze vader daagt het Bal der Bals voor de vrederechter. De man uit Kortrijk eist het geld terug dat zijn dochter aan een ticket spendeerde. De reden: het evenement verhuist van Waregem naar het Oost-Vlaamse Destelbergen. “Eenzijdige contractbreuk”, zegt de man.

Het grote Bal der Bals gaat niet langer in Waregem door, maar verhuist naar Destelbergen. Daardoor ligt de organisatie nu op ramkoers met een kwade vader uit Kortrijk. Die eist namelijk het geld terug dat zijn dochter voor een ticket betaald heeft. De reden: contractbreuk door de eenzijdige wijziging van het evenement van Waregem naar Destelbergen. De zaak komt binnenkort voor het vredegerecht in Gent voor.

Zaterdagavond vindt de tiende editie van het Bal der Bals plaats. Niet in de Expo in Waregem zoals voorzien. Maar wel in discotheek Bocca in Destelbergen. “Omdat de ticketverkoop tegenviel, zijn we in extremis naar een kleinere locatie moeten uitwijken”, zegt oprichter en bedenker Mathieu De Ruyck. “Ik betreur die beslissing zelf ook, maar dit ging eigenlijk buiten onze wil om. Hoe dan ook organiseren we nog steeds hetzelfde evenement. En daar kochten de mensen hun tickets voor. We willen hen nu niet nodeloos teleurstellen. Net daarom is annuleren ook geen optie.”

“Betalen niemand terug”

Een paar duizend mensen kocht al een ticket voor het Bal der Bals. Maar de meesten gingen er vanuit dat het feest in Waregem zou doorgaan. Heel wat onder hen willen dan ook van hun kaarten af. Maar de organisatie schermt nu met de verkoopsvoorwaarden. “Tickets worden enkel terugbetaald als het evenement afgelast wordt”, zegt De Ruyck. “En dat is hier niet het geval. Er waren al een paar duizend kaarten verkocht. En er worden geen kaarten terugbetaald. Met een uitzondering zouden we hier een precedent scheppen.”

Maar daar denkt een kwade vader uit Kortrijk anders over. Zijn dochter kocht een ticket van 18 euro en die wil hij nu integraal terugeisen van de organisatie. “Dit neigt naar pure oplichting”, zegt de man, die zijn naam gezien zijn functie liever niet in de krant ziet verschijnen. “Ik heb eerst een mail gestuurd met de vraag om ons het geld terug te storten. Maar dat wilden ze absoluut niet doen.”

En dus ging de man een stapje verder. Hij besloot namelijk om de organisatie voor het vredegerecht in Gent te dagvaarden. “Zelfs niet uit principe”, zegt hij. “Maar simpelweg omdat ik de 18 euro van mijn dochter terugwil. Als ik een rode auto koop en ik krijg een zwarte, zal ik toch ook mijn geld terugvragen? Dit is simpelweg op dezelfde manier een vorm van contractbreuk.”

De organisatie zit verveeld met de dagvaarding, maar is niet van plan om te plooien. “Die verandering van locatie is er voor iedereen, maar de rest kan er wel geraken. Waarom zij dan niet?”, klinkt het. “Als wij hier een uitzondering maken, komt iedereen morgen zijn of haar geld terugvragen. Het is ons bovendien echt niet louter en alleen om het geld te doen. Want dat gaat zelfs naar een goed doel. Door zijn agressieve stijl zijn we simpelweg niet geneigd om een tegemoetkoming te doen. We hopen dat we onze versie ook in de rechtbank uiteen kunnen zetten.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees