Mecanicien (25) op slag dood na harde klap op file: "Mike was altijd opgewekt"

Mecanicien (25) op slag dood na harde klap op file: "Mike was altijd opgewekt"

Voor Mike Verschatse in de bestelwagen kon geen hulp meer baten. Hij was op slag dood. Foto: jdv

Dentergem / Wortegem / Nazareth -

Mike Verschatse (25) uit Wakken is gisteren gestorven bij een ongeval op de E17 in Nazareth. De mecanicien reed met zijn bestelwagen in op een file. Hij was op slag dood. Bij zijn collega's en vrienden komt het overlijden bijzonder hard aan.

Het ongeval gebeurde gisteren rond 9.30 uur op de E17 ter hoogte van Nazareth. Op de drukke snelweg stond een file aan te schuiven in de richting van Antwerpen. De 25-jarige Mike Verschatse uit Wakken was op datzelfde moment onderweg voor zijn werk bij Firma Beel in Wortegem-Petegem. “Hij ging een herstelling uitvoeren in de regio van Gent”, zegt zijn werkgever Karel Beel.

Mike merkte de rij aanschuivende voertuigen echter niet op. Hij knalde met de bestelwagen van zijn werk achteraan in op een vrachtwagen geladen met aarde en steenpuin. De klap was enorm. Mike zat gekneld in zijn auto. De hulpdiensten snelden onmiddellijk ter plaatse, maar voor de mecanicien kon geen hulp meer baten. Hij was op slag dood.

“Erg gewaardeerd”

Voor zijn collega's van Firma Beel kwam het nieuws bijzonder hard aan. Mike was er een graag geziene gast. “Hij werkte hier al een viertal jaar, voornamelijk in de afdeling van de graafmachines”, zegt Karel Beel. “Hij werd erg gewaardeerd door zijn collega's, hij was altijd opgewekt.”

Het bedrijf riep gistermiddag het personeel samen om het tragische nieuws mee te delen. “Er werd ook een psycholoog aangesteld om werknemers die dat nodig hadden, op te vangen”, zegt Beel.

Mike woonde volgens buren nog maar enkele maanden in de Markegemstraat in Wakken. Hij had het huis enkele jaren geleden gekocht en was het nu aan het opknappen. “Het was een vriendelijke gast”, zegt een buurman. “In de grote garage bij zijn huis sleutelde hij in bijberoep aan wagens.”

Ook bij zijn vrienden was het ongeloof gisteren groot. “Mike waarom?! Je was een topkerel, iemand die altijd klaar stond als er iets was... Ik kon altijd op u rekenen. Hopelijk gaan we elkaar ooit wel nog eens tegenkomen hierboven! Rust in vrede vriend, ik zal je nooit vergeten”, schreef een van zijn beste vrienden aangeslagen op Facebook.

Een deskundige van het parket kwam de omstandigheden van het ongeval onderzoeken. Op de E17 waren twee rijstroken versperd. Dat veroorzaakte een file vanaf Waregem. Pas rond 13 uur kwam het verkeer weer op gang.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees