VOETBAL TWEEDE AMATEURKLASSE

Bart Vanhoudt nieuwe trainer van THES Sport

Bart Vanhoudt nieuwe trainer van THES Sport

Bart Vanhoudt. Foto: Vel

Trainer Bart Vanhoudt, die met Wijgmaal een mooi seizoen neerzette, gaat volgend seizoen aan de slag bij het Limburgse THES Sport. “Ik ben heel tevreden met deze kans”, zegt de Halenaar.

Bij het ambitieuze THES volgt hij Wouter Vrancken op, die op zijn beurt overstapt naar Lommel. Dit betekent dus dat Wijgmaal op zoek moet naar een nieuwe trainer.

“Het is heel snel gegaan. Zondag na de match zijn de gesprekken begonnen, woensdag tekende ik voor één seizoen. Als Vrancken elders in beeld was, hoorde ik telkens wel iets van THES. Ik had nog wel een contract bij Wijgmaal, maar ik mocht weg als ik me kon verbeteren.”

“Het voetbal leeft in deze club en ik zag de ploeg al vaak aan het werk. Ik krijg bovendien een heel mooie kern ter beschikking. Nu is het aan mij om er een ploeg van te maken.”

Vanhoudt was zelf speler bij Diest, Sporting Hasselt en Overijse, waar hij overnam als trainer. Daarna volgden twee jaar bij Wijgmaal.

“Overijse was te vergelijken met THES, een sterke ploeg waar je het spel moest maken. Maar ik mag ook terugblikken op een mooi seizoen bij Wijgmaal. Ondanks de blessurelast eindigden we op een eindrondeplaats.” (Wijgmaal heeft geen licentie aangevraagd, nvdr).”

Bart Vanhoudt is een boezemvriend van Bjorn Ruytinx, maar die komt niet mee naar Tessenderlo. De club haalde met Jeffrey Rentmeister (Sp. Hasselt), Tim Jeunen (Bocholt), David Timmermans (Spouwen-Mopertingen) en doelmannen Bernd Brughmans (Zwarte Leeuw) en Brian Gielen (Lommel United) al vijf versterkingen binnen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio