Mama

Moeder deelt intieme foto van borstvoeding in bad

Moeder deelt intieme foto van borstvoeding in bad

Foto: Shutterstock

De Britse mama Emmy Waller (26) heeft een opmerkelijke foto de wereld ingestuurd van haar borstvoedingsmoment in bad. Daarmee wil ze haar lichaam na de bevalling vieren en andere vrouwen aanmoedigen om hetzelfde te doen.

Op de bewuste foto ligt Emmy in bad terwijl ze haar dochtertje Alice (drie maanden) borstvoeding geeft. De vrouw toont hoe haar lichaam er vandaag uitziet, maar de foto is voor haar ook heel bijzonder omdat borstvoeding geven niet van een leien dakje liep.

“Ik vond de foto vreselijk. Ik heb een dikke buik en striemen, maar er zijn ook mensen naar me toe gekomen om te zeggen dat het beeld het mooiste is dat ze ooit hebben gezien. Nu maakt het me niet meer uit hoe mijn lichaam eruitziet. Mijn buik heeft mijn baby gemaakt en het gevolg is een beetje blubber”, zegt de blondine in een interview met de Britse krant The Mirror.

Emmy motiveert nog verder waarom ze de foto deelde. “Het is helemaal natuurlijk. Zo zie ik eruit en als ik daarmee andere vrouwen kan aanzetten om zich uitstekend te voelen, graag. Veel andere mama’s hebben hun borstvoedingsfoto’s al gedeeld. Niemand is perfect, maar toch moeten we onszelf accepteren. Onze lichamen zijn sterk en mooi”, klinkt het.

De mama, die werkt als microbiologe, had het niet makkelijk om borstvoeding te geven. Alice werd geboren met geelzucht en moest aan de antibiotica. Daarom werd ze steeds bij haar mama weggenomen. Het aanleggen gebeurde allesbehalve vlot, maar dankzij doorzettingsvermogen van Emmy zijn moeder en kind nu al enkele weken heel close. “‘Vrouwen kunnen er in het begin mee worstelen. Borstvoeding kan ook pijnlijk en frustrerend zijn, maar ik zou volharden en hulp zoeken. Het is de moeite waard.”

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees