Agenten moeten dagen wachten eer ze beelden te zien krijgen

De camera's hangen er, maar de politie mag de beelden niet meteen bekijken

De camera's hangen er, maar de politie mag de beelden niet meteen bekijken

De stad hoopt snel toegang te krijgen tot alle camerabeelden in het station. Foto: ddl

Vilvoorde -

De stad Vilvoorde plaatst camera's in de stationsbuurt om de veiligheid te verbeteren. Maar de beelden in het station snel bekijken, dat mag de lokale politie niet. "De real-time beelden worden afgeschermd van de politie, absurd", klinkt het bij burgemeester Hans Bonte.

De politiezone ViMa - en de Machelse en Vilvoordse besturen - investeren volop in een hedendaags performant cameranetwerk om het toezicht op een aantal kwetsbare plaatsen, zoals de stationsomgeving van Vilvoorde, verbeteren. Op die manier wil de stad, samen met de lokale politie, de georganiseerde misdaad tegengaan.

In de kantlijn van die investeringen tracht burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (SP.A) een absurditeit in de Belgische wetgeving weg te werken. Hij legde gisteren minister van Veiligheid Jan Jambon (N-VA) het vuur aan de schenen.

“Het station van Vilvoorde wordt bewaakt door een 30-tal camera's”, zegt Bonte. “Maar de in real time-beelden van deze publieke camera's worden afgeschermd voor de lokale politie. Absurd. De minister beloofde al meermaals om dit probleem aan te pakken, maar voorlopig is er nog niets veranderd.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees