Union weet wanneer het terug in het eigen Joseph Marienstadion mag spelen

Union weet wanneer het terug in het eigen Joseph Marienstadion mag spelen

Foto: Photo News

Vorst -

Union Sint-Gillis zal in het seizoen 2018-2019 opnieuw zijn thuiswedstrijden afwerken in het Dudenpark. Dat hebben Brussels staatssecretaris voor Gemeentelijke Sportinfrastuctuur Fadila Laanan en Charles Picqué, burgemeester van Sint-Gillis, donderdag gezegd in Vorst, waar ze de verbouwingsplannen voor het Joseph Marienstadion voorstelden.

De verbouwingswerken gaan eind 2017 van start en zouden in juni 2018 afgerond moeten zijn. De stedenbouwkundige vergunning moet nog aangevraagd worden. Het Joseph Marienstadion krijgt er twee extra tribunes, een bureau voor politiediensten en een moderne medische post bij. De verlichtingsinstallatie moet vernieuwd worden en op verschillende vlakken moet er gewerkt worden aan de veiligheid op de site. De verbouwingen zouden zo’n 4,2 miljoen euro kosten.

Union sloot een akkoord met de stad Brussel en mag zijn thuiswedstrijden voorlopig afwerken in het Koning Boudewijnstadion. Het eigen Joseph Marienstadion voldoet niet aan de licentievoorwaarden voor profclubs van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en moet onder handen genomen worden. Vooral de supporters, die het immense stadion aan de Heizel niet kunnen vullen, kijken uit naar een terugkeer naar het Dudenpark.

“Niet alleen de toekomst van de club is onlosmakelijk verbonden aan het stadion, dat is ook de toekomst van de jeugdacademie van Union”, zei burgemeester Picqué, erevoorzitter van Union. Jaarlijks vinden meer dan 500 jeugdspelers onderdak bij de club uit Sint-Gilles.

Het Brussels gewest geeft de gemeente Sint-Gillis bijna 2,5 miljoen euro voor de renovatie van het Joseph Marienstadion. “De Brusselse regering is er zich van bewust dat bepaalde gemeentes het moeilijk hebben en steunt daarom verschillende projecten omtrent publieke sportinfrastructuur”, liet Laanan optekenen. “Een iconische club als Union Sint-Gillis moet zijn wedstrijden kunnen spelen in zijn historische stadion. De club trekt supporters uit alle regio’s van Brussel aan en draagt actief bij aan het imago van de hoofdstad.”

Union behaalde afgelopen seizoen de vierde plaats in de Proximus League (1B) en veroverde zo een ticket voor Play-Off II van de Jupiler Pro League (1A). In groep A bezet Union de derde plaats met 10 punten op 18.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen