Opgelet: deze apps zullen straks niet meer werken op je iPhone

Opgelet: deze apps zullen straks niet meer werken op je iPhone

Foto: Shutterstock

Aan de laatste update van het besturingssysteem iOS heeft Apple een functie toegevoegd die je toont welke apps op je iPhone niet meer zullen werken bij de volgende grote update. Apple zal binnenkort immers geen ondersteuning meer bieden voor apps die sinds 2015 niet meer geüpdatet zijn.

Apple zal vanaf iOS 11 enkel nog zogenaamde ‘64 bit’ applicaties ondersteunen. Sinds 2015 moeten alle apps en updates al in die vorm worden ingediend. Oudere applicaties draaien nog in ‘32 bit’ en die modus zal je iPhone binnenkort dus niet meer ondersteunen.

Opgelet: deze apps zullen straks niet meer werken op je iPhone
Foto: rr

Wie de laatste versie van iOS op zijn of haar iPhone heeft staan, kan via Instellingen > Algemeen > Info > Apps oproepen welke apps de volgende update niet zullen overleven.

“Deze apps laten je iPhone mogelijk trager werken en zijn niet geschikt voor toekomstige iOS-versies als ze niet worden bijgewerkt”, staat er te lezen. “Neem contact op met de ontwikkelaar van de app als er geen update beschikbaar is.” Eronder staat een lijstje met alle apps die binnenkort niet meer bruikbaar zullen zijn.

Voor de meerderheid van de iPhonegebruikers zal het lijstje niet zo lang zijn en bijvoorbeeld bestaan uit enkele oude games of apps waarvan je niet eens meer wist dat ze op je toestel geïnstalleerd stonden. Als er echt een app in de lijst staat die je nog regelmatig gebruikt, doe je er dus goed aan om de makers even een mailtje te sturen.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees