Pukkelpop-buren ongerust over permanente vergunning voor festival

Pukkelpop-buren ongerust over permanente vergunning voor festival

Foto: Raymond Lemmens

Hasselt - Niet alle buurtbewoners in Kiewit zijn blij met de permanente vergunning die Pukkelpop heeft aangevraagd. Deze week viel er in Kiewit een brief in de bus onder de hoofding ‘Voor een leefbaar Kiewit’. De initiatiefnemers van de brief zeggen, dat ze Pukkelpop een warm hart toedragen, maar dat ze met een aantal aspecten van de aanvraag voor een permanente klasse 1-vergunning een probleem hebben.

Het gaat ondermeer om de mogelijkheid om een extra festival van drie dagen te organiseren, de toelating om de activiteiten in de dancetent te laten plaatsvinden tot 05.00 uur in plaats van tot 04.00 uur, het mobiliteitsplan waarbij de Kempische Steenweg opnieuw wordt afgesloten en een toelating om dag en nacht te kunnen werken aan opbouw en afbraak in plaats van 7 tot 19.00 uur zoals het nu is.

De briefschrijvers hekelen vooral het gebrek aan informatie. “We vinden het jammer dat de Pukkelpoporganisatie noch de stad tijdig een informatievergadering hebben georganiseerd. “ Ze raden de mensen die een probleem hebben met de nieuwe aanvraag aan om voor 11 mei  een bezwaarschrift in te dienen.  De brief is ondertekend door ‘de ongeruste buren van de Tulpinstraat, Berkenlaan, Putvennestraat en Vijverstraat.

Pukkelpop antwoordt op de brief

Pukkelpop zegt dat het haast dagelijks communiceert over de nieuwe vergunning via het  Blije Bureninitiatief en lokale media. “Onze mailbox staat open voor alle vragen,” zegt Pukkelpop-woordvoerder Frederik Luyten.  Hij antwoordt uitgebreid op punten in de brief van de ongeruste buurtbewoners in Kiewit.

Corrigeer

MEER NIEUWS