Wielerploeg legt schuld volledig bij dopingzondaars: “Geschokt en gewond beginnen we aan de Giro”

Wielerploeg legt schuld volledig bij dopingzondaars: “Geschokt en gewond beginnen we aan de Giro”

Foto: Twitter Bardiani

De Italiaanse wielerploeg Bardiani-CSF begint vandaag aan de Giro met zeven in plaats van negen renners. Donderdagavond raakte bekend dat twee renners, Stefano Pirazzi en Nicola Ruffoni, betrapt werden op doping. De wielerploeg stelt dat ze van niets op de hoogte was en dat de twee Italianen op hun eentje handelden. “Geschokt en gewond beginnen we vandaag aan de Giro”, was hun duidelijke boodschap net voor de start.

Ploegleider Bruno Reverberi gaf voor de start van de eerste etappe meer uitleg over de twee renners die tegen de lamp liepen. “Ik heb geprobeerd tegen de renners te praten, maar Pirazzi zweeg. Ruffoni zei dat hij niet kon uitleggen wat er gebeurd was en dat hij wacht op de uitslag van andere tests.”

“Ik heb al veel leugens gehoord en geloof niet alles wat ik zie”, stelt Reverberi. “Ze tellen enkel de test van de UCI mee voorlopig. Maar wat mij vooral stoort, is dat de ploeg hierbij betrokken wordt. We hebben alle renners een interne regelgeving gegeven en die hebben ze allemaal getekend. Iedereen wist wat er zou gebeuren als ze doping namen...”

“Als we een straf krijgen, zou dat heel erg zijn. Ik weet dat de organisatie van de Tour de France nu onder druk wordt gezet om ons te weren, maar dat zou een ramp zijn. Voor de ploeg, voor de sponsors, voor iedereen die niets fout deed. Dan zou ik woedend zijn. Ik zit in het wielrennen uit passie. Dit is mijn 36e Giro, een zege meer of minder doet me tegenwoordig niets meer, maar de liefde voor het wielrennen wel.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.