Fit & Gezond

Vrouw waarschuwt voor de gevaren van etherische olie

Vrouw waarschuwt voor de gevaren van etherische olie

Foto: Shutterstock

Etherische oliën staan bekend om hun aromatische voordelen maar als je ze op je lichaam smeert , kan hun effect ook bijzonder nadelig uitpakken. De Australische Elise Nguyen moest het aan den lijven ondervinden. Ze wreef zich voor een les hot yoga in met olie, ging daarna onder de zonnebank en kreeg brandwonden in de tweede en derde graad.

“De voorbije dagen heb ik serieuze blaren gekregen door een chemische reactie”, schreef een gechoqueerde Elise op Facebook bij enkele foto’s van haar aangetaste nek en pols. De post werd meer dan 140.000 keer gedeeld en maar liefst 35.000 mensen reageerden op het incident.

Toen de vrouw het etiket op het flesje na de feiten nog eens goed bestudeerde, zag ze dat er in heel kleine lettertjes een waarschuwing op stond. “Blijkbaar staat er dat je met de olie tot twaalf uur na het aanbrengen uit het zonlicht of uv-straling moet blijven.”

Elise neemt het bedrijf dat de oliën produceert niets kwalijk, maar wil yogi’s gewoon waarschuwen. “De blaren waren mijn eigen domme fout maar elke yogi met wie ik praatte, wist niets van dit risico af”, staat er. Om die reden deelde ze haar foto’s. “Nu het weer mooier wordt, wil ik dat iedereen zich bewust is van de mogelijke gevolgen. Lees alsjeblieft grondig het etiket van producten voor je ze op je huid aanbrengt. Ik wil niet dat iemand anders dit moet meemaken. Het is de hel geweest.”

In geval van nood ga je het best zo snel mogelijk langs bij de dokter. Dermatologen raden trouwens altijd af om onder de zonnebank te gaan, wegens een vergroot risico (75 procent) op huidkanker.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees