Hubert (65) schenkt al zijn verjaardagsgeld aan goede doel

Hubert (65) schenkt al zijn verjaardagsgeld aan goede doel

Dorine Verschuere ontvangt de cheque van Hubert Goethals, in het gezelschap van Mbaye Leye. Foto: rr

Anzegem / Waregem / Zwijnaarde -

Een supporter van Essevee heeft al zijn verjaardagsgeld geschonken aan de vzw Keur Tippi, die analfabetische vrouwen in Senegal ondersteunt en waar voetballer Mbaye Leye peter van is. “Het was tijd om iets terug te doen voor de maatschappij.”

Een verjaardagsfeestje geven en al je cadeaus wegschenken. Opvallend, maar Hubert Goethals (65) uit Zwijnaarde deed het. Op zaterdag 25 maart organiseerde hij een feestje in de Essevee Lounge in het Regenboogstadion in Waregem. Hij mocht negentig gasten verwelkomen, maar de meesten onder hen hadden geen cadeau meer mee. “Ik had hen via mijn uitnodiging gevraagd om het geld meteen op de rekening van Keur Tippi te storten”, zegt Goethals.

Dat is het project waarmee Dorine Verschuere uit Ingooigem analfabetische vrouwen in Senegal opvangt en hen onderwijs aanbiedt. Essevee-speler Mbaye Leye is peter van het project en toen Goethals, al jaren een hevige Esseveesupporter, de vzw een paar jaar geleden via Leye leerde kennen, twijfelde hij geen seconde. “Ik vond dat zo'n mooie insteek dat ik meteen besloot om financieel te steunen.”

Toen Goethals het plan opvatte om een feest te organiseren voor zijn 65ste verjaardag, zag hij meteen ook zijn kans om het project te ondersteunen. Doordat ik het project had gekoppeld aan mijn feest waren ook Mbaye Leye en Dorine zelf aanwezig, wat alles alleen maar leuker maakte”, zegt Goethals.

Doordat de opkomst op zijn verjaardagsfeest zo groot was, liep de schenking op. Dorine ontving deze week het geld via een officiële cheque. “Dat geld is heel welkom. We kopen er een extra stuk grond mee aan om ons vormingsinstituut uit te breiden.”

Goethals doet met zijn gift een gulle maar opvallende schenking. Want eerlijk, had hij niet liever zelf iets leuk gedaan met dat geld? “Ik kan het geld missen. Anders zou ik dit niet doen” , geeft Goethals toe, die zaakvoerder is van zonnepaneelbedrijf Sani-CV-Import uit Gavere. “En ik vind het gewoon ook fijn om iets te doen voor de maatschappij. Laat ons zeggen dat de maatschappij mij al veel moois in de schoot heeft geworpen en dat ik het tijd vond om iets terug te doen.”

Voor Goethals stopt het niet bij deze ene gulle gift. In het najaar gaat hij op inleefreis om het project ter plaatse te bezoeken. “Sommige mensen gaan op reis naar Spanje of Frankrijk, ik ga nu eens op een zeer eenvoudige manier naar Afrika. Het is tijd om de andere kant van het leven te leren kennen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees