Vijf verdiepingen met 60 kamers, suites hebben uitzicht over brug

Restaurant Nest is voorbode van nieuwe vleugel Hotel Beveren

Restaurant Nest is voorbode van nieuwe vleugel Hotel Beveren

De familie van der Valk heeft grote plannen met Hotel Beveren. Foto: gvh

Beveren -

De opening van restaurant Nest donderdagavond betekende voor Hotel Beveren meteen de aanloop naar een gloednieuwe vleugel. De realisatie van het vijf verdiepingen hoog gebouw, dat uitkijkt over de brug op de N70 over de spoorlijn, start na de winter.

Hotel Beveren breidt binnenkort fors uit, van 140 naar 200 kamers, en restaurant Nest is daar de voorbode van. Het bestaande restaurant De Mangerie onderging de voorbije weken een metamorfose tot Nest. “We zijn voortaan meer dan een gewoon restaurant en mikken op meer beleving. We behouden de klassiekers in ons menu, want dat verwachten de hotelgasten en onze andere klanten, maar nu kiezen we ook voor ‘foodsharing’ en belevingsgerechten zoals een ‘hot stone’. Daarnaast starten we met ‘live cooking’ op vrijdag en zondag”, vertelt Tim van der Valk, sinds vijf jaar zaakvoerder en al de vierde generatie van de familie van der Valk in Hotel Beveren.

Hoogbouw

De vernieuwing speelt meteen in op de groeiende populariteit. “Op zondag is ons ontbijt regelmatig volgeboekt en ook op zaterdagavond is reserveren voor het restaurant aan te raden. Door een betere benutting van de ruimte hebben we nu 200 zitplaatsen, dat zijn er 40 meer dan vroeger. De extra plaatsen komen er als voorbereiding op een nieuwe vleugel”, zegt Tim.

Wie langs de N70 rijdt, zal vanaf 2019 niet meer naast Hotel Beveren kunnen kijken, want de nieuwe vleugel zal boven de brug over de gewestweg uittorenen. “De aanvraag voor een nieuwe vleugel is ingediend en we hopen na de volgende winter met de bouw te kunnen starten”, rekent Tim van der Valk voor.

“Op dit ogenblik tellen we 140 kamers en met de nieuwe vleugel krijgen we er meteen 60 bij. Dat is een forse uitbreiding, waarmee we ons bestaande aanbod mooi aanvullen. Terwijl we nu drie verdiepingen hoog zitten, zal het nieuwe gebouw vijf verdiepingen tellen. Op de hoogste verdieping komen mooie suites, met een prachtig uitzicht over het viaduct van de N70 over de spoorlijn. We voorzien naast suites ook executive rooms, familiekamers en tien studio's. Er komt veel meer ruimte. Zijn de huidige kamers 26 vierkante meter, dan worden de nieuwe 32 vierkante meter groot. De studio's zijn 35 vierkante meter en de vipsuite zelfs 60.” De studio's en de ruimere kamers komen er omdat het hotel, dankzij de nabijheid van de haven, veel klanten heeft die voor een langere periode blijven. De nieuwe vleugel moet al in 2019 klaar zijn.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio