Jongetje profiteerde van afwezigheid moeder door videospelletjes te spelen

Zoon (10) spijbelt te veel: moeder veroordeeld tot drie maanden cel

Zoon (10) spijbelt te veel: moeder veroordeeld tot drie maanden cel

Een Franse vrouw is door de correctionele rechtbank van Montpellier veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie maanden (met uitstel) omdat haar zoon te vaak spijbelde. De tienjarige jongen was in 2015 en 2016 liefst 56 dagen onwettig afwezig.

Ouders van kinderen die te vaak onwettig afwezig zijn, kunnen volgens de Franse strafwet tot twee jaar cel en tot 30.000 euro boete opgelegd krijgen. Veroordelingen zijn uiterst zeldzaam, maar afgelopen week was een rechter uit Montpellier iets minder vergevingsgezind. Een 40-jarige vrouw wiens zoon in 2015 en 2016 liefst 56 dagen onwettig afwezig was, werd veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel.

De vrouw had haar job als grafisch ontwerpster in Parijs opgegeven om dichter bij de vader van de jongen te gaan wonen in het zuiden van Frankrijk. Omdat ze geen werk vond, kwam ze echter al snel in de financiële problemen. Ze had de grootste moeite om haar gezin te onderhouden. Ze probeerde de eindjes aan elkaar te knopen, maar haar zoon profiteerde van haar afwezigheid door videospelletjes te spelen.

De rechter had sympathie voor de vrouw, maar veroordeelde haar toch omdat ze nooit hulp had gezocht en nooit had gereageerd op brieven van sociale instelling of de school. “Als ze dat wel had gedaan, zou ze waarschijnlijk niet eens zijn opgeroepen in de rechtbank”, aldus haar advocaat.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees