FRANSE PRESIDENTSVERKIEZINGEN

Nieuwe naam voor Front National?

Le Pen na nederlaag: “Front National moet herbronnen”

Marine Le Pen van Front National gaf meteen na 20 uur haar nederlaag toe. Maar ze wil blijven strijden, zo zei ze in een eerste reactie.

Macron 65 procent, Le Pen 35 procent. Zo zagen de eerste resultaten eruit. Marine Le Pen belde meteen na die bekendmaking met Macron. Ze wenste hem succes. Daarna sprak ze rond 20.10 uur al haar supporters toe. “De Fransen hebben een nieuwe president gekozen en hebben gestemd voor de continuïteit”, zei Le Pen. Al had ze het ook over een ‘historisch en massief’ resultaat voor haar partij. “Le Pen sprak van een “historisch en massief” resultaat voor haar partij.

LEES OOK. Macron wint verkiezingen en wordt president van Frankrijk

Le Pen na nederlaag: “Front National moet herbronnen”
Foto: AFP

“De Fransen hebben de Republikeinse en patriottische alliantie aangeduid als de belangrijkste oppositiekracht tegen de nieuwe president.” Die strijd wil ze de komende maanden voeren, met de parlementsverkiezingen van binnenkort, in juni, in het achterhoofd. “De tweede ronde van deze presidentsverkiezingen toont de kloof aan tussen de patriotten en de mondialisten. Deze belangrijke keuze zal aan de Fransen worden voorgelegd bij de parlementsverkiezingen.”

Ze zal aan het hoofd staan van dat gevecht, zegt ze. Maar Front National zal volgens Le Pen wel moeten herbronnen. “Ik stel een diepe transformatie van onze beweging voor om een nieuwe politieke kracht op te bouwen. Die kracht zal meer dan ooit nodig zijn om ons land te herstellen.” Ze suggereert ook dat Front National mogelijk van naam zou veranderen, "om zo nog beter

Marine Le Pen bedankte ook op Twitter haar kiezers:

 

 

Corrigeer

Niet te missen

FRANSE PRESIDENTSVERKIEZINGEN