Cleveland Cavaliers ongeslagen naar finale Conferences

Cleveland Cavaliers heeft zich zondag als eerste geplaatst voor de finale van de Conferences in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie NBA. In de vierde wedstrijd van de tweede ronde van de play-offs haalden de Cavs het onder impuls van een ontketende LeBron James met 102-109 van Toronto Raptors. King James was zondag nog maar eens de uitblinker met 35 punten, de teller van Kyrie Irving stopte op 27 punten.

Daardoor kwam de titelverdediger in deze best-of-seven op een onoverbrugbare 4-0 voorsprong en stoten ze door naar de finale van de Eastern Conference, tegelijkertijd de halve finales in de NBA. In deze play-offs zijn de Cavaliers bovendien nog ongeslagen.

In de finale van de Eastern Conference nemen ze het op tegen de winnaar van het treffen tussen Washington Wizards en Boston Celtics. Voor eigen publiek brachten de Wizards met een 121-102 zege de stand zondag op 2-2.

UITSLAGEN

EASTERN CONFERENCE

Toronto - Cleveland 102-109 (Cleveland wint met 4-0)

Washington - Boston 121-102 (Washington en Boston staan 2-2 gelijk)

WESTERN CONFERENCE

Houston - San Antonio 125-104 (Houston en San Antonio staan 2-2 gelijk)

Wie het eerst vier keer wint, stoot door naar de finale in zijn Conference.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.