“Asterix en de Belgen”: ludieke tentoonstelling in Stripmuseum

“Asterix en de Belgen”: ludieke tentoonstelling in Stripmuseum
Brussel -

In het Brussels Stripmuseum vindt vanaf 1 juni de ludieke tentoonstelling “Asterix en de Belgen” plaats. De gelijknamige strip is de laatste waar René Goscinny en Albert Uderzo, de geestelijke vaders van de “Asterix”-reeks, samen aan werkten. De tentoonstelling loopt nog tot 3 september.

In het album onderzoeken de twee Franse auteurs de zeden en gewoonten van de Belgen, het volk dat Julius Caesar omschreef als “de dappersten der Galliërs”. Uderzo en Goscinny, die hun carrière in 1951 samen begonnen in ons land, laten ons het ontstaan van Brussel en van de koerierdiensten meemaken. Ze leren de lezers ook waterzooi en frieten kennen.

De tentoonstelling loopt zowel in het Nederlands, Frans als Engels. Bezoekers kunnen via verschillende spelletjes het album en het werk van Uderzo en Goscinny herontdekken. Daarnaast is er een speciale uitgave van het album verkrijgbaar, met een onuitgegeven dossier van zestien pagina’s. Ook is er een luxe-uitgave in groot formaat, waar een “making of” aan toegevoegd is van dertig pagina’s, reproducties van originele prenten van Uderzo en de synopsis van Goscinny.

Het grote publiek kan de tentoonstelling iedere dag bezoeken van 10 tot 18 uur. Manneken Pis zal vanaf 31 mei overigens uitgedost zijn als Obelix.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees