Tweede overval op krantenwinkel in twee weken tijd, maar zaakvoerder geeft niet op

Tweede overval op krantenwinkel in twee weken tijd, maar zaakvoerder geeft niet op

Foto: rdb

Sint-Agatha-Berchem / Brussel -

Krantenwinkel La Palette viel voor de tweede keer in twee weken tijd ten prooi aan overvallers. Uitbater Eric Dumont zit in zak en as, maar weigert te stoppen. Extra veiligheidsmaatregelen en verhoogde patrouilles moeten eventuele boeven tegenhouden.

Aan de voordeur van krantenwinkel La Palette in de Kasterlindenstraat stond gisterenochtend een beer van een kerel de wacht te houden. Het gaat om een trouwe klant van uitbater Eric Dumont, die vorige week ook aanwezig was toen drie gewapende overvallers de zaak bestormden. Sindsdien staat hij geregeld aan de voordeur om een oogje in het zeil te houden. “Hij is mijn engelbewaarder hier”, zegt Dumont. “Hij vindt het sneu dat hij weinig tijdens de overval kon doen. We waren allebei verbaasd door de snelheid van de drie overvallers.” De daders hadden een mes tegen het hoofd van de klant gezet, voordat ze de uitbater en zijn vrouw bedreigden. Zij kregen allebei een pistool tegen het hoofd. De man moest de kassa ledigen, terwijl de derde overvaller de vrouw naar de kluis dwong. Maar de heldhaftige vrouw liet zich niet afschrikken en duwde haar belager weg. Dat gaf haar de kans om de knop van het telepolitiesysteem in te drukken. De uitbater had de knop na een vorige overval geïnstalleerd.

Masker van skelet

Ondanks de snelle komst van de politie verdwenen de drie gewapende gangsters snel. Het is de tweede overval in twee weken tijd. In het paasweekend was de uitbater het slachtoffer van een andere overval. “Ik denk dat dezelfde gangsters een week later de krantenwinkel in Zellik hebben overvallen”, zegt Dumont. “Ook dit keer dacht ik de grootste van de daders te herkennen, zelfs al was hij vermomd met een masker in de vorm van een skelet.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees