Shoppingcenter Docks: drie miljoen bezoekers en al toe aan derde milieuvergunning

Shoppingcenter Docks: drie miljoen bezoekers en al toe aan derde milieuvergunning

Foto: ycs

Brussel -

Terwijl shoppingcentrum Docks haar drie miljoenste bezoeker verwelkomde, kreeg ze voor de derde keer een milieuvergunning van het Brussels Gewest. Bij de Raad van State loopt een procedure om die te laten schrappen.

Zelfstandigen, vakbonden en milieuverenigingen staan wel eens met getrokken degens tegenover elkaar, maar niet als het gaat om Docks. Het shoppingcentrum verwelkomde volgens eigen tellingen al haar 3 miljoenste bezoekers, maar heeft nog steeds geen ‘deftige’ milieuvergunning. Twee eerdere milieuvergunningen werden ingetrokken, tegen de derde loopt een beroepsprocedure, onderschreven door onder andere stadsbeweging Bral, vakbond ACV en ondernemersunie Unizo.

“Op 20 april schrapte de Brusselse regering de milieuvergunning voor Docks voor de tweede keer”, zegt Steyn Van Assche van Bral. “Klaar, denk je dan, want zonder milieuvergunning is de stedenbouwkundige ook waardeloos en moet het shoppingcentrum dicht. Maar op 3 mei kwam er bericht dat de aanvraag lichtjes gewijzigd werd en goedgekeurd was door de Brusselse regering.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees