Gezellige drukte op 155ste jaarmarkt

Jarno Vandevelde (inzet) geniet van de jaarmarkt. Foto: ddl

Vilvoorde -

Meer dan tienduizend bezoekers zakten gisterenochtend af naar de 155ste editie van de jaarmarkt van Vilvoorde om te kuieren langs de marktkraampjes, een smakelijke hap te nemen of te genieten van een streepje muziek.

Er heerste gisteren een gezellige drukte in het stadscentrum van Vilvoorde. Bij het ochtendgloren hadden honderden marktkramers een standje neergepoot. Niet veel later stroomden de bezoekers in bosjes toe. Terwijl de marktkramers over de menigte heen brulden om hun revolutionaire raamlappen aan de man te krijgen, liepen de eerste terrasjes vol. Dat er nu en dan een kleine regenvlaag over de Zennestad trok, raakte hun koude kleren niet. De straten zagen in een mum van tijd zwart van het volk. Eens het middaguur in zicht was, werd het kopje koffie vervangen door een glaasje champagne of een schuimende pint. De jaarmarkt van Vilvoorde had duidelijk succes.

Foodtrucks

De jaarmarkt is na 155 edities nog steeds populair. Dat heeft onder andere te maken met het in ere houden van de traditie. De prijskampen voor dieren met onder andere alpaca's, koeien en paarden, de honderden marktkramers en de kermis blijven de kernwaarden van de jaarmarkt. Ook de vernieuwingen die het stadsbestuur doorvoerde om een zo breed mogelijk publiek aan te spreken, vielen in de smaak bij de aanwezigen. Zo kreeg muziek de voorbije jaren een meer prominente rol met onder meer het muziekevenement Open Air. “Tussen 15 en 23 uur hoor je elektromuziek door de boxen loeien”, zegt burgemeester Hans Bonte (SP.A). “Het was vorig jaar zo'n groot succes, dat een vervolg niet kon uitblijven.” Dit jaar werd er ook ingespeeld op de hype rond foodtrucks. Zo was er een heuse foodtruckmarket in de Guldenschaapstraat. Het was drummen om een hotdog, soepje of hamburger te bestellen aan één van de vele omgebouwde caravans. Ook Jarno Vandevelde, één van de aanwezigen, liet zich tijdens zijn middagpauze verleiden tot een smakelijke hap. “Ik kan hier genieten van een gezellige drukte en een lekkere pasta”, zegt hij. “Wat heeft een mens nog meer nodig op een maandag? Misschien dan toch een beetje zon.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio