VOETBAL1STE AMATEURKLASSEFCV DENDER - Peter Mommaert springt mee op de kar

Chris Janssens klaar voor FCV Dender

Chris Janssens klaar voor FCV Dender

Niets dan lachende gezichten op de voorstelling van de nieuwe trainer. Voorzitter André Van Roy met links Chris Janssens en rechts Peter Mommaerts. Foto: if

Denderleeuw / Zottegem -

Zaterdagmiddag werd Chris Janssens samen met zijn nieuwe T2 Peter Mommaert officieel voorgesteld in het Van Roystadion. Janssens wordt de nieuwe hoofdcoach. 's Avonds zat hij nog in de dug-out als T2 van Lierse.

Niets dan blije gezichten bij FCV Dender. Erevoorzitter Rik Beeckman probeerde zevenvoudig Rode Duivel Janssens als speler al naar Denderleeuw te halen.

“We klopten Sint-Niklaas waar Janssens speelde in de finale van de eindronde in derde klasse. We stonden dichtbij een akkoord, maar Janssens kreeg dan een voorstel van eersteklasser Lokeren.”

Ook voorzitter André Van Roy glunderde. “We hadden na Jean-Pierre Vandevelde een sterke coach nodig en vonden die met Janssens die in het seizoen 2013-14 een geslaagde interim afwerkte bij Dender, maar toen naar Oostende vertrok als T2 van Frederik Vanderbiest.”

Janssens ruilt de post van T2 bij profclub Lierse voor de altijd onzekere rol van T1 bij amateurclub Dender, maar ziet daar geen graten in. “Ik zit dagelijks vier uur per dag in de wagen voor de heen en terug tussen Zottegem en Lier. Mijn beslissing was dan ook snel genomen toen met Dender een goed gestructureerde club met veel spelerskwaliteiten aanklopte. Liefst 80% van de spelers blijven. Dat betekent dat ik hier kan bouwen. Met een linksachter en een spits erbij vallen er in feite slechts twee posities prioritair in te vullen.”

Janssens werd drie weken geleden voor het eerst gepolst en ging meteen aan het werk. “Ik bekeek intussen al alle bestaande beelden. Ik nam zowel samenvattingen als de volledig gefilmde wedstrijden onder de loep. Ik voel nu al de honger om op 12 juli aan de slag te gaan met deze ploeg. De trainingen starten hier pas om 17 uur en niet overdag zoals bij Lierse, maar overdag is er genoeg te doen. Dender is een mooie club. De jongste jaren stonden we al een paar keer dichtbij een overeenkomst, maar dit keer was de ‘timing’ perfect. Dender draaide een knap seizoen dat we moeten bevestigen. Ik amuseerde me geweldig bij mijn vorige passage toen ik zeven van mijn tien wedstrijden won. Aan prognoses waag ik me liever niet, want die achtervolgen je toch maar. Met Peter Mommaert koos ik voor een ervaren assistent.”

Peter Mommaert T2

Als hoofdcoach verdiende Peter Mommaert zijn strepen bij onder meer Union. “Ik werkte ook bij Waterloo en Olympic Charleroi met Alex Czerniatynski. Dit jaar dwong ik op de slotdag het behoud af met Diest in de derde amateurklasse. Met Eric Gerets werkte ik samen in Saudi-Arabië. Met een coach als Janssens werken wordt leerrijk. Ik kan me helemaal vinden in mijn nieuwe rol.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio