The Rolling Stones gaan touren door Europa (maar ze komen niet in België)

The Rolling Stones gaan touren door Europa (maar ze komen niet in België)

The Rolling Stones tijdens een optreden in Detroit Foto: AP

The Rolling Stones gaan deze herfst rondtoeren in Europa. De No Filter Tour start op 9 september in het Duitse Hamburg en doet negen verschillende Europese landen aan.

Naast Duitsland staan ook Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Spanje, Denemarken, Zweden en Nederland op het programma. Dat heeft de Britse band op zijn officiële websitebekendgemaakt.

Een Belgisch optreden is niet aangekondigd. In Nederland staan ze op 30 september in de Arena in Amsterdam en op 15 oktober in het Gelredome in Arnhem.

Klassiekers

De Stones zullen hun fans tijdens de twee maanden durende toer naar eigen zeggen trakteren op een setlist vol klassiekers als Gimme Shelter, Paint It Black, Jumpin Jack Flash, Tumbling Dice en Brown Sugar, maar brengen ook enkele nieuwe nummers.

Eind vorig jaar kwamen Mick Jagger, Keith Richards, Ron Wood en Charlie Watts naar buiten met hun eerste studioalbum in tien jaar. Die plaat, Blue & Lonesome, is een hommage aan de beginjaren van de band, toen Mick Jagger & co. als bluesmuzikanten optraden in clubs en cafés in Londen.

The Rolling Stones zijn altijd blues­covers blijven spelen, zelfs toen Jagger en Richards de hits aan elkaar regen en zelf vrij aardige bluesnummers schreven

Corrigeer

MEER NIEUWS