Fit & Gezond

Vrouw die haar haar kamt, toont harde realiteit van een depressie

Vrouw die haar haar kamt, toont harde realiteit van een depressie

Foto: Shutterstock / FB

“Een depressie is niet mooi”, dat schrijft Katelyn Marie Todd die aan de ziekte lijdt op haar Facebookpagina. Daarbij hoort een foto waarop te zien is hoe de vrouw haar bruine lokken kamt. Voor het eerst in vier weken. Nu gaat het kiekje met boodschap het internet rond.

“Ik heb vandaag voor het eerst in vier weken mijn haar gekamd. Het was helemaal dof en klitte samen. Tijdens het kammen, brak mijn haar gewoon af. Ik huilde toen ik het waste en verzorgde met conditioner omdat ik was vergeten hoe het voelt om er met mijn vingers door te strijken. Ik heb ook, voor het eerst in een week tijd, mijn tanden gepoetst. Toen ik uit de douche stapte, kon ik niet stoppen met aan mijn haar en armen te ruiken”, staat er te lezen.

Katelyn schrijft er nog bij dat ze een al een tijd geen mensen knuffelde omdat ze nooit lekker ruikt. “Ik ruik altijd alsof ik een week op doktersadvies in bed heb gelegen. Ik heb geen schone kleren omdat ik te moe en te neerslachtig ben om ze te wassen”, aldus de vrouw. In de volgende alinea wijt ze alles aan haar depressie.

“Een depressie is niet mooi. Een depressie betekent slechte hygiëne, vuile borden en een stijf lijf van te veel te slapen. Een depressie gaat - in haar geval - samen een drietal vrienden hebben met engelengeduld. Een depressie is huilen tot je geen tranen meer hebt. Een depressie is staren naar het plafond tot je ogen pijn doen omdat je vergat te knipperen. Een depressie betekent je familie doen huilen omdat iedereen denkt dat je hen niet graag ziet en afstand neemt. Een depressie is een leegte die je zowel lichamelijk als emotioneel kunt voelen”, staat er eerlijk.

De vrouw roept op om vriendelijk te zijn voor mensen die aan een depressie lijden. “Wees begripvol voor zij die moeite hebben om hun huis te poetsen, een stapje te zetten of goed voor zichzelf te zorgen. En neem hen alsjeblieft serieus als ze de kracht vinden om erover te praten. We proberen. Ik zweer het: we proberen. Zie je wel: ik kamde vandaag mijn haar”, staat er. De post is meer dan 100.000 keer geliket, bijna 230 keer gedeeld en genereerde meer dan 16.000 steunende reacties.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees