Markt komt naar woonzorgcentrum: “Ze mogen dit zeker nog organiseren”

© STEFAAN BEEL

© STEFAAN BEEL

© STEFAAN BEEL

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Als senioren in een woonzorgcentum belanden, is het veelal gedaan met naar de markt gaan. Maar dat was buiten woonzorgcentrum De Zilverberg gerekend. De marktkramers kwamen gewoon zelf naar de rusthuisbewoners.

Marlies Maddens

“Wie van onze bewoners ging vroeger niet naar de markt? Dit is echt iets waar we hen een plezier mee kunnen doen”, zegt ergo-animator Lynn Naert.

En dat klopt. Erna Stragier (75) kan zich de tijd dat ze naar de markt ging niet meer voorstellen. Met het mooie weer ging haar geld dan ook meteen naar een nieuwe zonnebril. “Ze mogen dit zeker nog organiseren. De volgende keer ga ik een kleedje kopen”, lacht Erna, terwijl ze van haar ijsje likt.

Ook Jeannine Vandekandelaere (84) geniet met volle teugen. “Ik woon hier nu al zes jaar en ben in al die tijd niet meer naar de markt geweest”, zegt ze. “Vroeger ging ik elke week. Naar de markt gaan, dat was kermesse hoor, het hoogtepunt van de week!”

De markt kwam tot stand dankzij marktkramers Luc Knockaert en Fabienne Roose. Zij overtuigden nog 12 andere collega-marktkramers om naar de Zilverberg te komen.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio