Mode

Te koop in de winkel: 1.300 euro voor kapotgescheurde Belgische sneakers

Te koop in de winkel: 1.300 euro voor kapotgescheurde Belgische sneakers

Foto: Neinman Marcus

In de modewereld kan je heel wat bizarre ontwerpen tegenkomen. Maar dit design van een nieuwe sneaker van modehuis Maison Margiela slaat alles, zo reageren heel wat mensen verbaasd op sociale media. Voor de pittige prijs van 1.311 euro kan je hun nieuwste paar sneakers kopen... die volledig kapot gescheurd en vernield zijn.

Aan de binnenkant van de schoen is er niets aan de hand. Het is de buitenkant van de ‘Future Destroyed High-Top Sneaker’, die er heel gehavend uitziet. De rubberen zool lijkt nog ongeveer intact te zijn, maar de bekleding van de hoge schoen is er slechter aan toe. De gele onderlaag wordt al zichtbaar, terwijl de witte bovenlaag in stukjes aan de schoen hangt.

Avant-garde. Onder die noemer plaatst de modewereld de ontwerpen van het modehuis Maison Margiela, dat werd opgericht door de Belgische ontwerper Martin Margiela en sinds 1988 zijn eigen stempel op de internationale fashionindustrie drukt. Zijn stijl is geregeld gebaseerd op het deconstrueren en nadien opnieuw reconstrueren van voorwerpen. Hij gebruikt objecten die we allemaal goed kennen om er iets helemaal nieuws en origineels van te maken en het extreme en onconventionele op te zoeken.

Nochtans is niet iedereen een grote fan van de nieuwe sneaker. Vooral de prijs doet heel wat mensen slikken: 1.425 dollar of ook wel ongeveer 1.310 euro. “Voor een paar kapotte sportschoenen is dat toch erover”, klinkt het verontwaardigd op sociale media.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees