NBA. Spurs staan op een zege van finale in Western Conference

NBA. Spurs staan op een zege van finale in Western Conference

Foto: Photo News

San Antonio heeft nog een overwinning nodig om door te stoten naar de finale van de Western Conference in de NBA. De Spurs haalden het dinsdagavond (lokale tijd) in het vijfde duel tegen Houston na een verlenging met 110-107.

Houston moet donderdag (11 mei) voor eigen publiek winnen om een beslissend zevende duel af te dwingen. Dat wordt dan zondag (14 mei) in San Antonio gespeeld.

Bij de thuisploeg werd Kawhi Leonard met 22 punten topschutter. Hij viel kort voor het einde van de reglementaire speeltijd wel uit met een enkelblessure. Danny Green nam daarop de Spurs op sleeptouw en maakte de laatste zeven punten van zijn team in de verlenging.

James Harden scoorde voor de Rockets 33 punten. ‘The Beard’ pakte ook tien rebounds en gaf tien assists, goed voor een triple double.

De winnaar van de confrontatie tussen San Antonio en Houston speelt in de finale van de Western Conference tegen Golden State. De Warriors zetten in de tweede ronde vlot Utah opzij met 4-0.

Uitslagen van de dinsdag gespeelde wedstrijd in de tweede ronde van de play-offs (halve finales Conferences) in de Noord-Amerikaanse profbasketcompetitie NBA:

. Western Conference:

San Antonio - Houston 110-107 n.v.

(San Antonio leidt met 3-2)

Programma van woensdag:

. Eastern Conference:

Boston - Washington

(het staat 2-2 gelijk)

Wie het eerst vier keer wint, stoot door naar de finale in zijn Conference.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.