Pukkelpop snoeit in podia: geen Wablief en Shelter meer

Pukkelpop snoeit in podia: geen Wablief en Shelter meer

Foto: Raymond Lemmens

Opvallende nieuwigheid op Pukkelpop dit jaar: op de festivalweide is geen plaats meer voor de Wablief?!-tent en The Shelter. “We proberen daardoor nog scherper te programmeren”, zegt organisator Chokri Mahassine.

De festivalweide van Pukkelpop telt komende zomer acht podia. Dat zijn er twee minder dan vorig jaar, toen het festival in Kiewit uitbreidde met Booth en Lift. “Het experiment van vorig jaar was succesvol. Beide podia werden bijzonder goed ontvangen en dit jaar verder verfijnd”, klinkt het in een persbericht.

“In de Booth kun je opnieuw terecht voor de meest beloftevolle dj’s uit binnen- en buitenland. De Lift krijgt een fikse upgrade en heeft elke festivaldag een ander muziekgenre in petto. Urban op donderdag, pop-rock op vrijdag en steviger werk op zaterdag.”

Podia weg

Die aanpassingen aan de twee podia hebben als gevolg dat er twee podia verdwijnen. Van de Wablief?!-tent, waar elk jaar vooral Belgische artiesten te bekijken en beluisteren waren, en The Shelter - de referentie voor het hardere werk - zal dit jaar geen sprake zijn.

“Belgische artiesten, die vroeger steevast in de Wablief werden geprogrammeerd, krijgen nu de kans om in de Lift, Club, Marquee of andere Pukkelpoppodia te spelen. Ook artiesten die enkel in aanmerking kwamen voor The Shelter worden geïntegreerd in algemene muziekprogrammatie. Op zaterdag kiest de Marquee zelfs uitgesproken voor stevige gitaren en strakke riffs.”

Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine zegt dat alle artiesten op deze manier meer tijd en meer ruimte krijgen om in de allerbeste omstandigheden een show te spelen. “We proberen nog scherper te programmeren. Elke artiest op de juiste plaats en binnen de juiste schaalgrootte.”

De volledige podiumindeling zie je op de website van Pukkelpop.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S